ep u vaterpolu

'Barakude' protiv Slovačke čeka malo jači trening i uigravanje za četvrtfinale

18.01.2020 u 12:06

Bionic
Reading

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija danas će od 16 sati protiv Slovačke odraditi posljednji dvoboj u skupini A Europskog prvenstva u Budimpešti...

Izabranici Ivice Tucka mogu potpuno rasterećeno ući u današnji dvoboj sa Slovacima, budući da su ono najvažnije, a to je osvajanje prvog mjesta u skupini i izravni plasman u četvrtfinale EP-a, osigurali u prethodnom kolu u meču protiv Crne Gore kojeg su dobili u neizvjesnoj završnici 11:10.

Utakmicu protiv Slovačke, koja je jedna od najslabijih momčadi na ovom Euru, bit će svojevrstan trening i najbolja prilika za uigravanje naših 'barakuda' za ono što slijedi u nastavku EP-a.

Hrvatska i Slovačka dosad su na Europskim prvenstvima igrale šest puta, a samo su jednom Slovaci pobijedili, i to još 2001. godine na EP-u koje je igrano baš u Budimpešti. To je i jedina slovačka pobjeda protiv Hrvatske u svim međusobnim utakmicama, a do sada smo ih odigrali ukupno 16.

Ovo je prilika da se dodatno odmore najbolji i najumorniji igrači jer utakmica sa Slovačkom nema rezultatskog značaja. Nakon toga slijedi odmor od četiri dana i četvrtfinale protiv boljeg iz ogleda drugoplasirane momčadi iz skupine D te trećeplasirane iz skupine B. Po svemu sudeći to bi trebale biti Grčka ili Nizozemska, odnosno najvjerojatnije Grčka. Prolazan pobjednik koji bi Hrvatskoj mogao donijeti novi klasik u polufinalu protiv - Srbije.