'GUŽVA' NA SAVI

Bandić primio Bubku i otvorio Hanžek

31.08.2009 u 19:36

Bionic
Reading

Ovogodišnji Hanžek obiluje svjetskim atletskim superzvijezdama, a aktualnim junacima i heroinama 'kraljice sportova' pridružio se i 'kralj visina' Sergej Bubka

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je međunarodni zagrebački atletski Grand Prix miting 2009. na kojemu će nastupiti čak 35 osvajača s nedavnog svjetskog prvenstva u Berlinu i prošlogodišnjih OI u Pekingu.

Nova direktorica mitinga Ivana Brkljačić posebno je pozdravila prvog potpredsjednika Međunarodnog atletskog saveza, legendarnog skakača s motkom Sergeja Bubku koji je počasni gost zagrebačkog gradonačelnika. Već u prvoj disciplini, muškom bacanju kladiva, olimpijski pobjednik i svjetski prvak Slovenac Primož Kozmus tri puta je rušio rekord mitinga, a s hicem 81,77 metara postavio je i najbolji rezultat na svijetu ove godine.

Jedna od glavnih zvijezda mitinga je naša Blanka Vlašić. Najbolja hrvatska atletičarka je jedna od šest svjetskih prvakinja iz Berlina koja će nastupiti u Zagrebu, a tu su još i Ryan Brathwaite (Barbados, 110 m prepone), Christian Cantwell (SAD, kugla), Primož Kozmus (Slovenija, kladivo), Melaine Walker (Jamajka, 400 m prepone) te Yargelis Savigne (Kuba, troskok). Njima će se pridružiti olimpijski prvaci iz Pekinga - Tomasz Majewski (Poljska, kugla), Veronica Campbell-Brown (Jamajka, 200 m), Dawn Harper (SAD, 100 m prepone) i Stephanie Trafton-Brown (SAD, disk).