pokojni riola

Balotelli otkrio zašto mu je menadžer ponavljao da je kriv zbog Messija i Ronalda

25.04.2023 u 13:50

Bionic
Reading

Talijanski nogometaš Mario Balotelli kazao je kako je on osobno isključivi krivac što su toliko Zlatnih lopti za najboljeg igrača svijeta osvojili Lionel Messi i Cristiano Ronaldo

Balotelli je tijekom karijere imao velikih problema u ponašanju, zbog čega mnogi smatraju da nije ispunio svoj potencijal i pokazao sav svoj talent.

"Moj nedostatak truda je pridonio tome da Messi i Ronaldo zajedno osvoje 12 Zlatnih lopti koje se svake godine dodjeljuju najboljim igračima svijeta. Moj menadžer Mina Raiola, koji je umro prošle godine, uvijek mi je govorio istu stvar: 'Ako Messi i Cristiano Ronaldo imaju toliko trofeja Ballon d'Or, ti si kriv'. Bio je u pravu, prečesto sam igrao sa samo 20 posto svojih mogućnosti," rekao je Mario Balotelli, koji sada igra za švicarski Sion.

On još uvijek misli da još može izboriti mjesto u talijanskoj reprezentaciji.

"Kada nosim dres reprezentacije, osjećaj je nevjerojatan. Uvijek sam se slagao s izbornikom Robertom Mancinijem, nije istina da smo se posvađali u Manchester Cityju. I dalje mislim da mogu igrati za reprezentaciju", rekao je bivši igrač Intera, Milana, Liverpoola i Manchester Cityja.

U osam godina Balotelli je za talijansku reprezentaciju odigrao 36 utakmica i postigao 14 golova. Posljednji put za reprezentaciju je nastupio 2018., a šest godina ranije bio je finalist Europskog prvenstva. Tijekom karijere osvojio je trofeje s Milanom, uključujući naslov Serie A i Ligu prvaka, a sa Cityjem je bio prvak Premier lige i osvajač FA kupa.

Uz sve to, doživio je gomilu suspenzija, a dobar dio utakmica je odigrao bez imao želje. Često se tužio na rasističke uvrede, koje su ga odredile dok je kao dijete ganskih izbjeglica kasnije posvojen i odrastao u Lombardiji.