NOVI PREDSJEDNIK

Joe Šimunić objasnio što želi od Rudeša: Drugi obećavaju, a mi ćemo to napraviti

25.04.2023 u 12:12

Bionic
Reading

Kvartovski klub sa zapadnog djela Zagreba, NK Rudeš, velikim koracima ide prema ulasku u društvo najboljih, odnosno u SuperSport Hrvatsku nogometnu ligu. A da bi u tom društvu bilo što duže, klub se pojačava u svim segmentima. I stoga se u klubu izuzetno vesele dolasku proslavljenog hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića

Još je šest kola do kraja SuperSport Prve nogometne lige, a vodeći Rudeš ima devet bodova prednosti pred drugoplasiranim Vukovarom '91, odnosno 12 više od treće Cibalije.

Prema tome, za očekivati je da ovaj klub 'preraste' epitet kvartovski, te se po drugi put plasira u najjači razred hrvatskog nogometa. Podsjetimo, u sezoni 2017/18 imali su 'promociju', a to im je osigurao aktualni Dinamov trener Igor Bišćan. Igrali su 'rudešani' i sljedeću sezonu u tom društvu, da bi potom skliznuli stepenicu niže.

'Mi kao klub rastemo iz dana u dan, s obzirom da je HNL na pragu, ekipiramo se i u Upravi. Imamo novog predsjednika, ponosni na Joea što nam se priključio, klub će s time dobiti novu dimenziju', najavio je Šimunića dosadašnji predsjednik Pero Klarić.

'Mi smo dosad bili kvartovski klub, ali s dolaskom Josipa Šimunića, želimo se globalizirati. Njegovo iskustvo nam treba, jer on je ikona hrvatskog nogometa. I znamo koliko svima nama u klubu znači njegovo prisustvo. Ne znam ima li koji klub u Hrvatskoj takvo ime na predsjedničkoj funkciji, i zato se zahvaljujemo Šimuniću što je došao podržati naš klub, naš projekt', naglasio je Stipe Čondrić, direktor kluba.

Sa Šimunićevim dolaskom oduševljen je i Silvio Marić, inače zadužen za sportsku politiku kluba.

'Teško mi je biti objektivan, jer Josip i ja smo veliki prijatelji. I zato sam presretan što nam se pridružio. Važno je da smo što jači na svim poljima, u svim segmentima. I mislim da je dovoljno reći, da osim Davora Šukera, niti jedan takav nogometaš nije imao funkciju u hrvatskom nogometu'.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Josip Šimunić u hrvatskom je dresu odigrao 105 utakmica, a posljednje četiri godine radio je kao izbornik U-19 reprezentacije. Prošlog tjedna razišao se s HNS-om, te je popustio na 'nagovaranje'.

'Pratim Rudeš već duže vrijeme, i sviđa mi se taj obiteljski odnos u klubu, to zajedništvo. I dâ, bio je klub kvartovski, ali sada želimo postati stabilan prvoligaš. Ne razmećemo se pričama o visokom plasmanu, jer znamo da se za sve treba pomučiti. Baš kao što sam se i ja za sve u karijeri morao boriti. No, imamo zajedništvo, odlične ljude oko sebe. I želimo u budućnost promovirati što više mladih igrača. Ne onako kako drugi pričaju, obećavaju pa ne naprave ništa. Već zbilja to želimo. Veselim što ću sada biti i dio strukture kluba, a ne kao dosad, samo uz teren', poslao je 45-godišnji Šimunić jasnu poruku.

Inače, na Šimunićevoj predsjedničkoj promociji, direktor Čondrić spomenuo je i želju da klub svoje utakmice igra na stadionu u Rudešu.

'Utakmice SuperSport HNL-a iduće sezone igrat ćemo u Kranjčevićevoj, a sad što će biti kasnije, hoće li je renovirati i hoće li se tražiti neko novo rješenje, vidjet ćemo. Bit ćemo podstanari, što će biti teško, nisu to idealni uvjeti. Ali, kao što je rekao Joe ništa nismo dobili lagano, tim putem idemo i sad. Zato nam je trebao takav frontmen, telefoni već rade 24 sata i Joe je već počeo raditi i na tome. Puno uvjeta trebamo zadovoljiti, reflektore kao prioritet, trebaju nam tribine, dio natkriven, oko 1000 mjesta, brojači karata, teren moramo pomicati. Sve se može s voljom Grada, mi smo spremni. Ne možemo ništa sami, a tamo kad dođeš onda se postavlja pitanje papirologije, onda to ide sporo. Ali, mi ne bismo htjeli biti kratkotrajan projekt u HNL-u, priključivat ćemo još ljudi, koji nam mogu pomoći i nadam se da će ti ta priča završiti pozitivno. Ali, sad nam trebaju malo bolje felge i malo niže gume da uđemo u ove zavoje koji nas čekaju u HNL-u', naglasio je Čondrić.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.