SLATKE BRIGE BUGARA

Balakov gradi novi Hajduk od napada

22.06.2011 u 18:19

Bionic
Reading

Novi trener Hajduka na raspolaganju ima niz kvalitetnih strijelaca, od starosjedilaca Vukušića, Ahmada Sharbinija i Čopa, preko povratnika Lendrića, Tokića, prinova Vukovića i Sarića, do Suraća, Džonija i Sačera, koji svoju priliku čekaju iz prikrajka

Pregledavajući snimke prošlosezonskih utakmica Hajduka, Krasimiru Balakovu vjerojatno je upalo u oko koliko je Hajdukov napad sterilan i neefikasan. Stoga nije ni čudno što je bugarski stručnjak odlučio najprije uvesti reda u napad, a koliko je bio uspješan, saznati ćemo već nakon prvih pripremnih utakmica. Na papiru, Hajduk ima respektabilan napadački kadar, koji bi trebao biti u stanju zabiti baš svakome.

Prva perjanica svakako je Ante Vukušić, dugo vremena sa 14 golova najbolji strijelac HNL-a, sve dok ga u završnici prvenstva nije pretekao Ivan Krstanović. Ante bi trebao biti prva špica i ove sezone, ako se ne pojavi klub koji je za njega spreman platiti minimalno 7 milijuna eura odštete Hajduku, koliko traži Maleš.

S epitetom 'najbolji' dolaze i Ivan Lendrić, koji je sa 16 golova prošle sezone bio najbolji strijelac BiH u Premijer ligi, najbolji strijelac 2HNL Hrvoje Tokić, koji je za MV Croatiju postigao 20 golova, baš kao i najbolji strijelac Crne Gore Ivan Vuković.

Svoju prigodu čeka i Ahmad Sharbini, kao i najbolji strijelac Hajduka u zadnjih šest kola prošle sezone Duje Čop, koga je Balakov, barem za sada, skinuo s popisa igrača za pripreme.

Na Poljudu su ostali i Tedi Surać i Mario Sačer, koji također čekaju svoju prigodu, te najbolji strijelac i igrač Kadetskog prvenstva Hrvatske Ivan Jakov Džoni.

Kao potencijalno sjajno pojačanje u Hajduk je stigao Nikola Sarić, rođen u Bosni i Hercegovini, s danskom putovnicom i dojučerašnjim statusom prvotimca Liverpoola. Stigao je po novi uzlet u karijeri i prigodu da dokaže koliko vrijedi.

Balakova dakle muče slatke brige, pogotovo jer uz sve spomenute napadače u postavi ima i Anasa Sharbinija i Marina Tomasova, koji se također vrlo često znaju naći u šesnaestercu protivnika. Tko će prvi dobiti prigodu, za koji će se napadački tandem Balakov odlučiti, pitaju se ovih dana i navijači, koji od Hajduka očekuju puno više nego prošle sezone.