NEPONOVLJIVA EPIZODA

Bakljada za kraj... Dinamova futsal sezona u pet slika!

08.06.2015 u 18:21

Bionic
Reading

Devet mjeseci nakon predstavljanja na Šalati MNK Dinamo je proslavio ulazak u elitni razred hrvatskog futsala. Do nove Šalate proći će još tri mjeseca, a kapetan Đulvat odabrao je pet najboljih utakmica po svom ukusu u sezoni koju akteri nikada neće zaboraviti

Posljednju utakmicu sezone Dinamo je odigrao u Domu sportova protiv Potpićana. Navijači su se skandiranjem oprostili od legendarnog haklera Domagoja Purgara koji je otišao u igračku mirovinu, prisjetili se pokojnih Josipa Kužea i Dražena Petrovića, pljeskom ispratili rivale iz Istre i bučno proslavili pobjedu 4:2 (Pezelj, Đulvat, Perković, Capar / Lukačić, Jasprica) koja je Dinamu donijela maksimalihn 18 bodova u razigravanju drugoligaških prvaka.

Kapetan Đulvat nakon gola je skinuo svoj dres (i dobio žuti karton...) kako bi pokazao onaj Dražena Petrovića kojega je po groznoj sparini nosio ispod, što je izazvalo skandiranje košarkaškom Mozzartu iz Šibenika na 22. obljetnicu neprežaljene pogibije. Navijači su dva sata ranije zajednički krenuli prema Domu sportova upravo s Draženovog trga...

Klub ide prema prvim izborima i bitki za dvoranu, navijači u hibernaciju prije nove rujanske eksplozije na Šalati, igrači na odmor, a kapetan Matija Đulvat u doselkeciju koja će zadovoljiti prvoligaške kriterije. Tamo Dinamo iduće godine želi ući u doigravanje, a Đulvat je za tportal odabrao pet svojih najdražih utakmica ove sezone koju svi ocjenjuju - neponovljivom.


5. Aurelia - Dinamo 2:3 (Majić, Franja, Pezelj / Kujundžija, Grbanović)

Dinamo je u Vinkovcima proteklog tjedna i matematički osigurao plasman u 1. HMNL iduće sezone i nakon dvoboja proslavio s 20-ak pristiglih navijača. Sve je to bio samo detonator za slavlje u Domu sportova tijekom nedjelje...

Emotivna nedjelja bila je obilježena prisjećanjem na pokojnog Dražena

4. Dinamo - Siscia 6:1 (Pavlović, Pezelj 2, Šokota, Novačić, Purgar / Toljan)

Kapetanov izbor nije mogao proći bez prve službene utakmice. Lanjski pobjednici 2. lige sjever došli su u Dom sportova i ostali bez izgleda pred razigranim Dinamom i scenama na tribinama koje do tada u hrvatskom futsalu nisu viđene. U idućim mjesecima jesu, više puta na istom klubu... I gostujući strijelac 'podizao' je navijanje, ali trenutak koji će se pamtiti bio je pogodak BBB-a u dresu Dinama Novačića.


3. Dinamo - Rugvica 4:0 (Franja 3, Majić)

Dinamo je vikend ranije bio sve zakomplicirao (jedinim prvenstvenim u 19 utakmica...) porazom od Agrama i poraz od Rugvice uništio bi futsal bajku. Ipak, Antonio Franja hat trickom je inicirao novi urnebes s tribina i Dinamo je nastavio svoj provoligaški put ne izgubivši u završnoj fazi niti jedan bod.

Utakmica nakon koje je Dinamo 'otpustio bremzu'


2. Dinamo - Alumnus 4:3 (Pezelj, Grgić, Stipić, Purgar / Grbeša 2, Penava)

Finale regionalnog kupa sjever... Oko 4 tisuće Dinamovaca natiskalo se u Draženovom domu da bi svjedočilo utakmici godine svoga kluba. Aktualni prvak Alumnus vodio je sa 2:0 i 3:1, ali završnica u režiji Purgara, Franje i suigrača donijela je najveću buku u povijesti mitske zagrebačke dvorane. Preokret koji će se dugo pamtiti, večer koja je dinamovcima donijela konačan uvid u kvalitetu koja će ih nešto kasnije suvereno odvesti u prvoligaško društvo.

EKSKLUZIVNO: Pogledajte preokret Futsal Dinama s dva pogotka u zadnjoj minuti i erupciju oduševljenja prepunih tribina!

Posted by HRFUTSAL.com on Monday, December 8, 2014


1. Dinamo na Šalati (strijelci nevažni...)

Više od utakmice. Kapetan Đulvat stavio ju je na prvo mjesto iz više nego očitog razloga. Sve do kretanja navijačkog kortea s Jelačić placa tog 6. rujna MNK dinamo bio je samo maglovita ideja. No, pola sata kasnije internet je učinio da igrači u svlačionicama vide kako rijeke navijača dolaze vidjeti novi projekt i do ponoći već je sve preraslo u urbanu legendu koja i dalje raste. Čim završi ljetna pauza sve će ponovno krenuti - sa Šalate!

Dan kada je sve počelo. Šalata diše punim plućima...