POVRATAK KRALJA

Baka Slišković u Širokom: Hoću Europu

29.03.2011 u 12:16

Bionic
Reading

Jedan od najboljih jugoslavenskih igrača svih vremena, Blaž Baka Slišković i službeno je predstavljen kao trener NK Široki Brijeg

Slavni Mostarac je nakon osmomjesečne pauze (odlaska iz rumunjskog drugoligaša Uniree Iulie) potpisao suradnju sa Širokim do kraja sezone uz mogućnost produljenja u slučaju uspjeha. Na Pecaru se Slišković vratio 17 godina nakon što je donio titulu prvaka Herceg Bosne, a u novom mandatu također kuje velike planove.

'Cilj kluba je izlazak u Europu, a da nisam optimističan po tom pitanju, ne bih ni dolazio raditi', rekao je na službenom predstavljanju i dodao da će ostati vjeran svojoj nogometnoj filozofiji.

'Želim da igramo lijep nogomet, a izlazak na međunarodnu scenu najlakše je izboriti preko kupa (dočekuju Željezničar u uzvratu polufinala nakon 0:0 u Sarajevu), iako to ne znači da nećemo probati i preko prvenstva. Sada moram snimiti stanje u momčadi i naći način da dečki ponovno počnu vjerovati u sebe.'

Između dva mandata na Pecari Slišković je vodio Hajduk, BiH, Zrinjski, Tiranu… Široki je nakon odlične jeseni upao u neshvatljivu krizu i nanizao četiri ligaška poraza, a debi će novi trener imati u subotu na svom terenu protiv Travnika.