liga nacija

Azerbajdžanu dopušteno da Crnu Goru ugosti u Hrvatskoj, ali ne na maksimirskom 'ljepotanu' već u Zaprešiću

29.10.2020 u 15:53

Bionic
Reading

Iako se u utorak pojavila vijest kako bi maksimirski 'ljepotan' mogao biti domaćin utakmice izneđu Azerbajdžana i Crne Gore, UEFA je očito shvatila da to baš i nije puno sigurnija zona nego recimo regija Nagorno-Karabah, pa je tu odluku stopirala. No, kako je do utakmice preostalo malo vremena, domaćinstvo su ipak dodijelili Hrvatskoj, pa će se taj dvoboj igrati u Zaprešiću

Europska nogometna federacija, Uefa, potvrdila je kako će utakmica Lige nacija između Azerbajdžana i Crne Gore biti odigrana 14. studenoga s početkom u 18 sati na stadionu Ivan Laljak-Ivić u Zaprešiću.

Zbog sigurnosne situacije i konflikta između Azerbajdžana i Armenije, Izvršni odbor Uefe donio je odluku da se do daljnjega u te dvije države ne odigravaju klupske i reprezentativne utakmice u natjecanjima Uefe te da su domaćini dužni pronaći alternativne, neutralne lokacije.

Azerbajdžanski nogometni savez uputio je zamolbu Hrvatskom nogometnom savezu da utakmica Uefine Lige nacija između Azerbajdžana i Crne Gore bude odigrana u Hrvatskoj, na što je HNS pozitivno odgovorio u duhu sportske solidarnosti, imajući u vidu značaj odvijanja sportskih natjecanja.

Uz koordinaciju s HNS-om, Azerbajdžanski nogometni savez postigao je dogovor o igranju utakmice na stadionu Ivan Laljak-Ivić u Zaprešiću, a taj dogovor prihvaćen je od strane Crnogorskog nogometnog saveza te Uefe.