SENZACIONALNI PREOKRET

Azerbajdžanski Qarabag imao je u konopcima lidera Bundeslige, a onda...

14.03.2024 u 23:30

Bionic
Reading

Vodeći sastav njemačkog nogometnog prvenstva Bayer iz Leverkusena čudesnim se preokretom u sudačkoj nadoknadi s dva gola Patrika Schicka plasirao u četvrtfinale Europske lige svladavši na svom terenu azerbajdžanski Qarabag sa 3-2 (0-0).

Vodeći sastav njemačkog nogometnog prvenstva Bayer iz Leverkusena čudesnim se preokretom u sudačkoj nadoknadi s dva gola Patrika Schicka plasirao u četvrtfinale Europske lige svladavši na svom terenu azerbajdžanski Qarabag sa 3-2 (0-0).

Nakon 2-2 u prvoj utakmici, gosti iz Azerbajdžana stigli su nadomak senzacije povevši u uzvratu sa 2-0 golovima Zoubira (58) i Juninha (67). No, u međuvremenu su ostali s igračem manje, a Frimpong (72) je uspio vratiti Bayer u igru. Ipak, rezultat se nije mijenjao do sudačke nadoknade i kada su još samo sekunde dijelile Qarabag od senzacije ukazao se Schick (90+3, 90+7) te s dva gola iz neposredne blizine kreirao preokret.

Josip Stanišić igrao je od 79. minute za Bayer koji je i dalje neporažen ove sezone.

Preokretom, ali ne toliko dramatičnim u četvrtfinale se plasirala i Atalanta koja je u Bergamu svladala Sporting iz Lisabona sa 2-1 (0-1) što joj je uz 1-1 iz prve utakmice bilo dovoljno za prolazak. Pedro Goncalves (34) doveo je Sporting u vodstvo, ali su Lookman (46) i Scamacca (59) u drugom poluvremenu pogađali za Atalantin prolaz.

Mario Pašalić igrao je za Atalantu od 76. minute.

Brighton and Hove Albion upisao je pirovu 1-0 pobjedu protiv Rome, no talijanski sastav je prošao dalje zbog 4-0 pobjede iz prve utakmice, dok je Liverpool sa 6-1 nadigrao prašku Spartu te prošao dalje s ukupnih 11-2.

Ranije u četvrtak četvrtfinale su izborili još Marseille, Benfica, Milan i West Ham United.

Nakon 2-2 u Lisabonu u prvoj utakmici, Benfica je izbacila škotski Rangers svladavši ga sa 1-0 na njegovom Ibrox Parku u uzvratu golom Rafa Silve (70).

Borna Barišić ostao je na klupi Rangersa.

Marseille je protiv Villarreala umalo ispustio prednost od 4-0 iz prve utakmice, španjolski je sastav u uzvratu stigao do 3-0, ali je u sudačkoj nadoknadi francuski velikan ipak postigao pogodak kojim je potvrdio prolazak.

Milan je i u uzvratu u Pragu bio bolji od Slavije, nakon 4-2 u Milanu u uzvratu je bilo 3-1 za talijanskog giganta za sigurnih ukupnih 7-3.

West Ham je kao domaćin u uzvratu deklasirao Freiburg sa 5-0 i tako obilato nadoknadio 0-1 poraz iz prvog susreta.

Od 21 sat još igraju Bayer - Qarabag, Atalanta - Sporting, Brighton and Hove Albion - Roma i Liverpool - Sparta Prag.

Ždrijeb četvrtfinala i polufinala održat će se u petak u 13 sati.