moglo je to i bolje

Dinamo se oprostio od Europe sa skromnom zaradom, sitniš u usporedbi s Ligom prvaka

14.03.2024 u 21:47

Bionic
Reading

Dinamo se oprostio od Europe, ostao je na pragu četvrtfinala Konferencijske lige, a njegova zarada je skromna

Dinamo je ovu sezonu završio sa zarađenih 7,3 milijuna eura od UEFA-e. Prvo je plasmanom u skupine Konferencijske lige zaradio oko 4,4 milijuna eura, zatim još malo više od dva milijuna za tri pobjede i prolazak skupine te još 600 tisuća eura za prolazak Betisa. Da je prošao u četvrtfinale, zaradio bi još milijun eura.

Skroman je to iznos, zna se da je prava lova rezervirana za Ligu prvaka, za one bogate klubove da postanu još bogatiji, a novci koji dolaze u Europskoj i Konferencijskoj ligi su sitniš naspram najbogatijeg nogometnog natjecanja.

Podsjećamo, nogometaši zagrebačkog Dinama nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale Konferencijske lige, u uzvratnom su susretu osmine finala izgubili na gostovanju u Solunu od PAOK-a s 5-1 (3-0) te tako ispustili prednost od dva gola koju su izborili u prvoj utakmici.

PAOK je poveo golom Abdula Rahmana Babe (27), za 2-0 se lopta u mrežu odbila od Petra Sučić (33-ag), a za 3-0 je pogodio Brandon Thomas (42). Dinamo je smanjio na 3-1 preko Arbera Hoxhe (49), da bi plasman PAOK-u u četvrtfinale osigurali Konstantinos Koulierakis (72) i Andrija Živković (88-11m).

  • +61
PAOK - Dinamo, Konferencijska liga, 2023/24. Izvor: EPA / Autor: PAVLOS MAKRIDIS / MEGA PRESS/Pix