Rsplet skupine C

Austrijanci ispisali povijest i po prvi puta prošli skupinu na Europskom prvenstvu; junak je bio Baumgartner koji je ozlijeđen napustio teren nakon gola

  • S.K. / Hina
  • Zadnja izmjena 21.06.2021 20:27
  • Objavljeno 21.06.2021 u 20:27
Bionic
Reading

Austrija kao druga reprezentacija u skupini C odlazi u osminu finala Eura

Nogometna reprezentacija Austrije prvi put u svojoj povijesti prošla je skupinu na europskim prvenstvima nakon što je u susretu posljednjeg kola C skupine u Bukureštu pobijedila Ukrajinu sa 1:0.

Pogodak odluke za veliko slavlje Austrijanaca zabio je Christoph Baumgartner u 21. minuti. Austrijance sada u osmini finala 26. lipnja na Wembleyju očekuje pobjednik skupine A Italija.

  • +9
Ukrajina - Austrija, 3. kolo, Euro 2021. Izvor: EPA / Autor: Justin Setterfield / POOL

Dvoboj Ukrajine i Austrije je bio sudar izravnih suparnika za 'broj dva' u skupini.

Uoči utakmice obje momčadi su imale po tri boda, no Ukrajina je bila ispred Austrije zbog većeg broja postignutih golova. Podjelom bodova Ukrajina bi osvojila drugo mjesto u skupini, dok bi Austrijanci bili treći sa četiri boda što bi trebalo biti dovoljno za ulazak u osminu finala.

Međutim, Austrija je hrabro otvorila utakmicu pokazavši kako želi pobjedu. Od prve minute momčad izbornika Franca Fode je nametnula ritam i zasluženo je povela u 21. minuti.

Alaba je ubacio iz kornera, a Baumgartner je spretno nogom zabio za vodstvo.

Novu veliku priliku Austrijanci su imali u 42. minuti, Schopf je uposlio Arnautovića koji je izašao sam ispred vratara, no pucao je pored gola. Arnautović, koji je odradio jednu utakmicu suspenzije zbog verbalnog napada na makedonskog igrača u susretu 1. kola, imao je priliku u posljednjim trenucima prvog dijela, no ponovo je loše pucao.

Ukrajina je u prvom poluvremenu bila nevidljiva, međutim, niti nastavak nije donio promjenu u igri odabranika Andrija Ševčenka.

Prvu veliku priliku Ukrajina je imala u 62. minuti kada je Cigankov ubacio iz slobodnog udarca, a Lainer glavom umalo svladao vlastitog vratara, no Bachmann je bio spreman.

U 87. minuti pucao je do tada nevidljivi Jaremčuk, ali je njegov udarac završio pored gola. Bilo je to sve od Ukrajine kojoj je trebao bod za potvrdu drugog mjesta, a sada je upitno hoće li tri boda biti dovoljna za prolaz.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal