BOGUT PRED ODLUKOM

Australski Hrvat odavno je zaradio 100 milijuna dolara, ali ne želi u mirovinu

13.09.2017 u 14:19

Bionic
Reading

Australski Hrvat Andrew Bogut iza sebe ima bogatu karijeru u košarkaškoj NBA ligi, ali prošlu sezonu neće pamtiti po dobrome jer se već u prvoj utakmici za Cleveland Cavalierse teško ozlijedio

U namjeri da uz LeBrona Jamesa pokuša osvojiti NBA naslov 32-godišnji Andrew Bogut, sin hrvatskih iseljenika, doživio je težak udarac. Zbog ozljede noge u ožujku je za njega NBA sezona završena, a ubrzo nakon toga postao je slobodan igrač. No nije žurio s odlukom kada je odabir novog kluba u pitanju. U rodnom Melbourneu je skupljao ponude i, kako se doznaje, ovih dana trebao bi objaviti u koji klub prelazi. O mirovini nije razmišljao jer osjeća da još može odigrati nekoliko dobrih sezona.

Otprije je poznato to da ga želi Boston, kojem odlaskom 20-godišnjeg Hrvata Ante Žižića u Cleveland hitno treba centar. Godinama ga u svojoj momčadi želi i San Antonio (točnije Gregg Popovich), a zainteresirani su još Milwaukee i Utah, klubovi koji u ovom trenutku nemaju tim za naslov prvaka.

Stoga se 213 cm visoki Bogut, koji je 2005. bio prvi izbor NBA drafta, vjerojatno lomi između Bostona i San Antonija. U cijeloj priči plaća je Bogutu, koji je dosad u 13 NBA sezona zaradio oko 117 milijuna dolara, potpuno nebitna. Dodajmo tome kako ima i prsten NBA prvaka iz 2015., kada je slavio s Golden State Warriorsima. No odlazak u igračku mirovinu, o čemu je ozbiljno razmišljao nakon nekoliko teških ozljeda, ipak je pao u drugi plan. Željan je novih izazova.

Također je zanimljivo spomenuti kako u svim navedenim momčadima igraju i Australci pa je tako procurilo kako ga svaki od njih pomoću svojih argumenata nagovara da dođe kod njega. To su redom: Aron Baynes (Boston Celtics), Patty Mills (San Antonio Spurs), Thon Maker i Matthew Dellavedova (Milwaukee Bucks) te Joe Ingles i Dante Exum (Utah Jazz).

  • +10
Warriors - Cavaliers, peta utakmica NBA finala Izvor: Reuters / Autor: Cary Edmondson