BOGUT NE POSUSTAJE

Australski Hrvat izborom novog kluba sve je iznenadio; što je razlog?

19.09.2017 u 08:58

Bionic
Reading

Australski Hrvat Andrew Bogut, nakon što je zaliječio ozljedu, napokon je donio odluku u kojem će klubu Nastaviti karijeru

Kao slobodni igrač (free-agent) 32-godišnji Bogut, koji je prošle sezone u veljači teško ozlijedio nogu kao član Cleveland Cavaliersa (u prvoj minuti debija!), odlučio je potpisati jednogodišnji za Los Angeles Lakerse. Ta je odluka mnoge košarkaške analitičare iznenadila jer su 213 cm visokog Boguta, koji je bio prvi izbor NBA drafta 2005. (Milwaukee Bucks), željele momčadi koje se bore za naslov NBA prvaka kao što su Boston i San Antonio.

Prema pisanju američkog Espna Bogut je pristao na veteranski minimum od 2,3 milijuna dolara što znači kako će ovaj veteran sa 14 NBA sezona iza sebe imati daleko najmanju plaći otkad je stigao u ligu. Primjerice, prošle je sezone imao plaću od gotovo 12 milijuna dolara, a dosad je u karijeri zaradio ukupno 116,5 milijuna dolara (bez sponzorskih ugovora).

Zašto se Bogut, koji u karijeri ima prosjek od  10.0 koševa, 8.9 skokova i 1.6 blokade, odlučio pridružiti momčadi kao što su Lakersi?

Navodno je jedan od razloga trener Luke Walton s kojim je sjajno surađivao dok je bio član šampionskih Golden State Warriorsa.

Dodajmo tome kako je Lakersa 20-godišnji hrvatski centar Ivica Zubac koji će od Boguta imati što naučiti, a s druge strane Bogut će imati prilike vježbati hrvatski jezik koji govori vrlo dobro.

  • +5
Košarkaši Cleveland Cavaliersa prvaci Istočne konferencije Izvor: Reuters / Autor: David Richard-USA TODAY Sports