NEPORAŽENI PAR

ATP Zagreb: Goran i Ljubo u paru? Ne ove godine

15.01.2013 u 15:17

Bionic
Reading

Sve je spremno, za manje od 20 dana (od 2. do 10. veljače) počinje osmo izdanje PBZ Zagreb Indoorsa. Branko Horvat dodatno je pojačao svoje lobističke snage, osim Gorana Ivaniševića ove godine mu asistira i Ivan Ljubičić

Ivanišević i Ljubičić turniru bi bili korisni već i u ulozi promatrača. Običnih gledatelja. No dvojica Hrvata koja su bila plasirana među trojicom najboljih na svijetu odlučili su i ući u turnir u službenoj ulozi. Obojica (Ivan 'debitira' ove godine) pomažu direktoru Branku Horvatu oko organizacije.

Goran Ivanišević je za tportal komentirao i mogućnost da njih dvojica zaigraju u konkurenciji parova u Zagrebu. Goran i Ljubo u parovima u Davis cupu imaju savršen omjer 6:0, od čega su tri pobjede došle nakon zaostatka 0:2 u setovima. Uz dužno poštovanje vrlo solidnom turniru, njihov nastup bio bi teniski 'highlight' tjedna i najveći mamac za publiku.

'Ideja je dobra, ali ove godine neće se ostvariti. Bilo je OK kada sam prije dvije godine igrao s Marinom, ali treba se bolje fizički pripremiti. Bilo bi lijepo zaigrati s Ljubom, ali moramo misliti i na mlade igrače kojima ne možete dati pozivnicu za singl, pa im onda barem pružite priliku u parovima. Vidjet ćemo za godinu dana', kaže Ivanišević i prebacuje se na temu Australian opena.

'Donna je pokazala da je na visokoj poziciji s razlogom, a bit će još i bolja. Još čekamo Anu Konjuh i onda će krenuti nova lijepa ženska teniska priča. Dodigu je Nieminen dobar ždrijeb za drugo kolo, kao i Čiliću Ram i nadam se da će još biti u turniru kada u subotu dođem u Melbourne. Mogli bi', 'navija' Ivanišević.

Između Melbournea i Zagreba igrat će se i Davis cup. Hrvatska u Torinu gostuje protiv Italije.

'To će biti napet meč. Klasičnih 'pola-pola'. Ove godine nema Ive, ali možemo pobijediti i u ovakvom sastavu. Pavić bi mogao biti dobar adut u paru', nada se Ivanišević koji još ne zna hoće li Dodig i Pavić braniti lanjski finale u Zagrebu. To je, kaže, pitanje za Dodiga.

Ljubičić i Ivanišević u opuštenijem izdanju. I siroti sudac na Goranovoj 'meti'