tko će ga kontrolirati?

Atletico Madrid odrađuje senzacionalni transfer, Diego Simeone u tajnosti dovodi zvijezdu Intera

10.04.2019 u 12:37

Bionic
Reading

Sve priče oko potencijalnih velikih transfera ovog ljeta 'vrte' se oko Edena Hazarda, Kyliana Mbappea, Luke Modrića... Zato je poprilično nezapaženo prošla 'akcija' madridskog Atletica koji je krenuo u dovođenje kapetana milanskog Intera

Mauro Icardi (26) svoju je epizodu u Interu definitivno završio. Zbog svađe sa suigračima, ponajviše s našim Ivanom Perišićem, čak je bio i suspendiran, a čelnici Intera odlučili su kako je najbolje da se obojice riješe već ovog ljeta.

Za Perišića i dalje stoji ponuda londonskog Arsenala, a Icardija su nekako veliki klubovi izbjegavali. Jer, čini se kako je argentinski napadač i donedavni kapetan Intera poprilično konfliktna osoba. A kad se još tome pridoda njegova menadžerica i životna suputnica Wanda Nara... Uh, tada nastaje pravi kaos.

No, Mauro Icardi je sjajan napadač, jedan od najubojitijih u europskim ligama, igračke mu se vještine ne mogu osporiti. Tako nekako razmišlja i trener madridskog Atletica Diego Simeone. Odlučio je Cholo u tajnosti kontaktirati čelnike Intera kako bi u Madrid dovikao svog sunarodnjaka. Važno je bilo ne dizati previše prašine oko ovog transfera kako se najveći konkurenti ne bi uključili 'u igru'.

Plan je vrlo jednostavan. Simeoneu je dosta problematičnog Diega Coste (30) kojeg je iz Chelseaja doveo za 66 milijuna eura. No, Brazilac sa španjolskom putovnicom mahom je bio ozlijeđen ove sezone, a kad zaigra teško je kontrolirati njegov 'divlji' temperament. Sva negativnost najbolje se vidjela na utakmici s Barcelonom na kojoj je Costa već u 28. minuti zaradio izravni crveni karton, a 'rojiblancosi' su izgubili 2:0.

Simeone je definitivno odlučio riješiti se Coste, a njegovo bi mjesto zauzeo Mauro Icardi! Navodno je Atletico poslao i službenu ponudu, za argentinskog napadača spreman je platiti 75 milijuna eura odštete.

U Interu još razmišljaju, ponuda je korektna iako su za svog kapetana očekivali barem 100 milijuna eura. No, Icardi si je svojim neodgovornim ponašanjem sam srušio cijenu. To je i jedan od glavnih razloga zašto je preko noći vraćen u prvu momčad. Mora igrati i zabijati kako bi mu do kraja sezone cijena porasla.

  • +3
Serie A, Inter - Lazio Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na žalost Interovih čelnika, najveći su kupci već odustali. U Realu više ne razmišljaju o njemu, slično je i s još nekim klubovima koji su bili - barem nominalno - zainteresirani za njega. Tako je Atletico ostao jedina prava 'mušterija'. Inter žarko želi prodati Icardija, a Atleticu očajnički treba napadač koji će zamijeniti Costu koji je na transfer listi. Još ako im ode i Antoine Griezmann...

I španjolski i talijanski izvori govore kako je transfer Maura Icardija u madridski Atletico gotova stvar. Ako netko može ukrotiti temperamentnog argentinskog napadača, to je sigurno Diego Simeone.

  • +5
Serie A, Milan - Inter Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia