uzavrele strasti

Kaos u Interu; kapetan izbačen iz momčadi, navijači napadaju hrvatskog reprezentativca

14.02.2019 u 06:14

Bionic
Reading

U svlačionici milanskog Intera zavladao je potpuni kaos, a za očekivati je kako će sljedećih dana situacija u redovima 'nerazzurra' tek eskalirati. Uoči prve utakmice šesnaestine finala Europske lige iz momčadi je izbačen kapetan i prvi strijelac Mauro Icardi, a onda su se na društvenim mrežama svojim komentarima oglasili Argentinčevi suigrači te navijači Intera...

Prvo je trener Luciano Spalletti odlučio kako Mauru Icardiju uoči današnjeg gostovanja u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige kod bečkog Rapida oduzima kapetansku traku. Samo nekoliko sati kasnije iz kluba su objavili kako je Icardi, koji je ove sezone u svim natjecanjima za 'nerazzurre' zabio 15 golova, izbačen iz momčadi!

Navodno je generalni direktor kluba Beppe Marotta sazvao hitan sastanak i naredio treneru Lucianu Spallettiju da Argentinca odmah udalji od ostatka momčadi! Talijanski mediji nagađaju kako je Marotta ljutit jer Icardi odbija potpisati novi ugovor, a dodatno je situaciju 'zakuhala' i njegova supruga Wanda, koja mu je ujedno i menadžerica, svojim bezobraznim objavama na društvenim mrežama. Wanda Nara javno je prozvala klupske čelnike kako njezinom suprugu ne žele osigurati kvalitetne suigrače uz koje bi svi njegovi golovi napokon došli do izražaja...

Sad je i sam Icardijev ostanak u Interu upitan, no čelnici kluba spremni su ga prodati prvome tko će platiti odštetu od najmanje 110 milijuna eura.

  • +6
Liga prvaka: Inter-Barca Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

I kad su svi mislili da su se strasti barem malo smirile, uslijedio je novi uragan u centru kojega se našao hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović!

Epic Brozo je, namjerno ili slučajno, na društvenim mrežama lajkao Interovu objavu kako Icardi više nije kapetan. I bio je to 'okidač' da ga dio navijača počne, ponovno, vrijeđati. Jasno je kako je dio navijača na strani Icardija, ti su se okomili na našeg reprezentativca, dok onaj drugi dio brani Brozovića i suigrače koji su stali iza odluke klupskih čelnika.

Na kraju svega se oglasio i trener Luciano Spalletti. Morao je pojasniti neke stvari kako bi barem donekle primirio loše stanje u svlačionici.

'Odluka je teška i bolna, ali je dobila podršku cijele momčadi i djeluje mi da su svi u ekipi zadovoljni', započeo je Spalletti i pojasnio:

  • +9
Marcelo Brozović Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Nitko Icardija nije otjerao iz momčadi, sam je odlučio da ne putuje s nama... da, on je taj koji je rekao da ne želi biti u momčadi i putovati s nama. Razočaran je, ali je i nama bilo teško donesti ovakvu odluku, a još teže priopćiti mu je. Rekao sam i poslije utakmice s Parmom da imamo problematičnu situaciju te da je što prije moramo riješiti.'

No, riješili su je tako da moraju bez kapetana i najboljeg strijelca...

'Ako postoji netko tko ne razmišlja o pozitivnom rezultatu protiv Rapida, onda i ne treba putovati. Donijeli smo važnu odluku u pravo vrijeme, ma koliko ona bila bolna. Icardijevo okruženje ga je ometalo, i njega i momčad koju je predvodio kao kapetan', zaključio je trener Intera Luciano Spalletti.