LIGE PETICE

Arsenal izgubio kod kuće od Evertona komičnim autogolom vratara; Kölnu važni bodovi u borbi za ostanak

23.04.2021 u 23:13

Bionic
Reading

Nogometaši Arsenala doživjeli su 13. poraz u ovoj sezoni Premier lige, a tri boda s Emirates stadiona odnio je Everton zahvaljujući autogolu domaćeg vratara Bernda Lena

Pobjednik je odlučen u 76. minuti, kad je Richarlison prošao po desnoj strani u uputio loptu pred Arsenalova vrata. Domaći čuvar mreže bio je na prvoj vratnici i u pokušaju da izbije loptu učinio je to iznimno nespretno te mu se ova odbila od noge i završila u mreži.

Everton je s 52 boda i dalje na osmom mjestu, a Arsenal jedno mjesto iza s 46 bodova. No, plava momčad iz Liverpoola je u utrci čak i za mjesto u Ligi prvaka, jer za četvrtim Leicesterom zaostaje samo tri boda uz isti broj utakmica.

Dvoboju Arsenala i Evertona prethodili su prosvjedi navijača 'topnika' koji su se okupili pred stadionom u velikom broju kako bi poručili većinskom vlasniku Arsenala Amerikancu Stanu Konekeu da ode iz Arsenala zbog angažmana kluba u osnivanju, zasada propalog, projekta Superlige.

  • +4
Arsenal - Everton, Premiership, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Justin Setterfield / POOL

Nogometaši Kölna slavili su veliku 3:2 (3:0) pobjedu na gostovanju u Augsburgu u prvoj utakmici 31. kola njemačke Bundeslige, kojom su si povećali izglede za opstanak u prvoligaškom društvu.

Uraganskih pola sata odigrali su gosti na početku utakmice, kad su s dva pogotka Slovaka Ondreja Dude (8, 33) i jednim Austrijanca Floriana Kainza (23) poveli s 3:0. U drugom poluvremenu domaća momčad je preko Gumnyja (54) i Vargasa (62) učinila utakmicu zanimljivom, ali u posljednjih pola sata mreže su ostale netaknute.

Köln je s dvije uzastopne pobjede uspio doći do 29 bodova i 16. pozicije s tri boda prednosti pred Herthom, koja ima tri utakmice manje, ali i s bodom zaostatka za Arminijom i Werderom. Augsburg je s 33 boda u sigurnoj zoni na 12. poziciji.

Vodeći Bayern ima 71 bod i pobjedom na subotnjem gostovanju u Mainzu tri kola prije kraja može i matematički potvrditi naslov prvaka, s obzirom na to da drugoplasirani RB Leipzig zaostaje čak 10 bodova.

Nogometaši Marseillea ostvarili su 3:1 pobjedu na gostovanju kod Reimsa u prvoj utakmici 34. kola francuskog prvenstva, odigranoj u petak.

Dvostruki strijelac za goste bio je Dimitri Payet (41, 76), a jedan je gol postigao Poljak Arkadiusz Milik (45+1). Reims je poveo pogotkom Mbukua (38), ali je ostao u sigurnoj zoni, na 11. poziciji, s 41 bodom.

Marseille je s 55 bodova na petom mjestu, bez izgleda da se bori za naslov prvaka. Vodeći Lille ima 70 bodova, jedan više od PSG-a, dva više od Monaca, a tri od Lyona.