WENGER KUPOVAO

Arsenal doveo Santosa i Mertesackera

31.08.2011 u 19:18

Bionic
Reading

Posljednjeg dana prijelaznog roka engleski nogometni velikan Arsenal pojačao je redove kupivši dvojicu braniča - Brazilca Andrea Santosa (28) iz Fenerbahčea, te Nijemca Pera Mertesackera (26) iz Werdera

Santos je za Fener igrao zadnje dvije sezone, a u londonski klub je preselio za osam milijuna eura odštete. Brazilac, kojeg su uspoređivali s legendarnim Robertom Carlosom, igrao je i za Corinthians, Figueirense, te Flamengo.

'Santos je iznimno kvalitetan obrambeni igrač koji može igrati na nekoliko pozicije. Vrlo je važno što je opasan i prema naprijed, pa može pomoći i u našoj napadačkoj igri,' kazao je menadžer Topnik Arsene Wenger. Santos je za turski sastav odigrao 52 utakmice i zabio deset golova, a od 2009. godine je odigrao i 22 utakmice za reprezentaciju Brazila.

Wenger je u posljednjim trenucima prijelaznog roka dogovorio i transfer braniča njemačke reprezentacije Pera Mertesackera. Iskusni Mertesacker prikupio je 75 nastupa u dresu 'elfa', te 150 utakmica za Werder, čiji je dres nosio od 2006. Mertesackera je u dresu kluba iz Bremena odigrao 53 europske utakmice, a bio je i član njemačke vrste na posljednja dva SP-a (2006, 2010), te na EP-u 2008. Igrao je i za Hannover.