prijatelji su, ali...

Argentinac neće biti sretan nakon ovih izjava brazilskog čarobnjaka: Ne mogu reći da je Messi najbolji ikada

13.12.2019 u 10:28

Bionic
Reading

Ronaldo de Assis Moreira (39) svima je planetarno poznat kao Ronaldinho, jedan od najboljih svjetskih nogometaša u povijesti. Čarobnjak s loptom u nogama, majstor nad majstorima, velikan koji je svakim svojim izlaskom na teren i nestvarnim potezima ostavljao bez daha, kako navijače, tako i protivnike

Mnogi su spremni tvrditi kako se Leo Messi na samom početku svoje karijere ne bi tako razvijao da uz sebe u momčadi Barcelone nije imao majstora kakav je bio Ronaldinho.

Brazilac je od 2003. do 2008. godine bio najveća zvijezda Barcelone, a Messi se tek probijao u svijetu velikana. Iz sezonu u sezonu Ronaldinho i Messi su žarili i palili u dresu Barce, a Messi je lakše i brže napredovao kad je uz sebe imao takvog velemajstora. Realno, baš je Argentinac - iako to nitko nije potvrdio - inicirao Ronaldinhov odlazak iz Barce u Milan u ljeto 2008. godine. Mjesta za obojicu na Nou Campu jednostavno nije bilo.

Najbolje to pokazuju Messijeve brojke, 2008. godine zabio je samo 16 golova za Barcu, a već sljedeće - kad u momčadi više nije bilo Ronaldinha - čak 38!

No, Ronaldinho i Messi ostali su u dobrim odnosima, no Brazilac ga tu i tamo 'očeše', tek toliko da 'mali Argentinac' ne zaboravi tko ga je 'podigao na noge'.

Tako Ronaldinho s pravom misli kako ima još puno dobrih igrača kroz povijest, ali za njega je Messi najbolji u svojoj eri...

'Drago mi je da je Messi osvojio šestu Zlatnu loptu jer mi je on veliki prijatelj. Ne volim usporedbe jer je teško reći tko je najbolji u povijesti', kazao je Ronaldinho i dodao:

  • +3
Lionel Messi, osvajač Zlatne lopte za 2019. Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT

Ne zaboravite da su tu još neki velikani, Diego Maradona, Pele, Ronaldo... Ne, ne mogu reći da je Messi najbolji ikada, ali je najbolji u svojoj eri.'

Inače, i Ronaldinho je osvojio Zlatnu loptu i to za 2005. godinu, a mnogi misle da ih je zaslužio puno više.

Leo Messi je za sada na šest osvojenih Zlatnih lopti što je apsolutni rekord, ali neće ni Cristiano Ronaldo do kraja karijere odustati u namjeri da 'mrskog' Argentinca stigne ili prestigne.