VELIKI 'TRADE' U NBA

Arenas, Turkoglu i Richardson u Orlandu

19.12.2010 u 10:06

Bionic
Reading

NBA momčad Orlando Magic od subote ima tri nova člana, to su Gilbert Arenas, Hedo Turkoglu i Jason Richardson, dok su klub napustili Rashard Lewis, Vince Carter, Mickael Pietrus i Marcin Gortat

Nakon što je Orlando ispustio prvu poziciju na Istočnoj konferenciji i pao na četvrto mjesto, vodstvo kluba se odlučilo osvježiti momčad. U 'tradeu' su sudjelovala još dva kluba, Washington Wizards i Phoenix Suns.

Tako je Lewis preselio u Washington u zamjenu za Arenasa, dok su Carter, Pietrus, Gortat, pick u prvoj rundi drafta iduće godine, te tri milijuna dolara upućeni Phoenixu u zamjenu za Turkoglua i Richardsona.

'Tražili smo igrače koji više igraju s loptom. Trebali smo svježe krivi i malo promjena,' kazao je predsjednik Magica Otis Smith.

Jedan od ključnih igrača cijelog 'tradea' bio je Gilbert Arenas koji je posljednjih sedam godina nosio dres Washingtona i imao prosjek od 25 koševa i 5.7 asistencija po utakmici. Međutim, njegovo karakter često ga dovodi u probleme. Tako je prošle sezone bio suspendiran na 50 utakmica jer je donio pištolj u svlačionicu Washingtona, dok je ove godine glumio ozljedu.

'Radujem se što ću karijeru nastaviti u klubu s velikim ambicijama. Zaželio sam se prave natjecateljske košarke,' poručio je Arenas.