RED BULL AIR RACE

Arch kao komet: Nakon Pertha opet u igri za naslov!

20.04.2010 u 12:56

Bionic
Reading

Hannes Arch pobjednik je utrke Red Bull Air Race u Perthu, koju je proteklog vikenda pratilo 140.000 gledatelja. Australac Matt Hall zabilježio je najbolji rezultat karijere osvojivši drugo mjesto, a treći je bio Britanac Paul Bonhomme

Bonhomme je sa 22 boda zadržao vodstvo u ukupnom poretku svjetskog prvenstva. Drugoplasirani Nigel Lamb, polufinalist Pertha, ima 18 bodova. Treće mjesto u ukupnom poretku nakon dviju utrka u 2010. dijele Hannes Arch i Matt Hall; obojica imaju 14 bodova.

Finale je bio, kao i obično, pun uzbuđenja, naročito za domaćeg pilota Matta Halla.

'Otkad sam se pripremao za Air Race, to je bio moj cilj. Zablistati pred svojim navijačima. Prošle sezone nismo se utrkivali u Perthu, ali za postolje sam se pripremio u Portu. Sve na P mi paše', kazao je sretni 'bumerang Matt'.

Archov trijumf u Perthu potisnuo je u drugi plan gorko ožujsko 11. mjesto i ožiljke od suđenja (diskvalifikacije) u Abu Dhabiju. Taj Austrijanac ponovo je u utrci za titulu koju mu je lani, u uzbudljivoj završnici, 'oteo' Bonhomme.

Sljedeće natjecanje najbolje pilote svijeta ujedinit će u Rio de Janeiru, od 8. do 9. svibnja. Perth je bio drugi od osam izazova u novoj sezoni Red Bull Air Racea.