PIKADO MASTERS U MATULJIMA

Antunović kao Lewandowski: Ponekad pogađaš sve što zamisliš!

01.10.2015 u 16:01

Bionic
Reading

Pikadisti su krenuli. Prvi turnir iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza za sezonu 2015/16. odigran je proteklog vikenda u Matuljima kod Opatije, a obilježio ga je Zdravko Antunović iz Županje. Još od 2011. godine, kada je postao standardni reprezentativac, Antunović spada među najbolje igrače elektroničkog pikada u Europi, a vrhunac se dogodio proteklog lipnja kada se u Poreču okitio naslovom svjetskog doprvaka u pojedinačnoj konkurenciji. Ali da je kojim slučajem tada odigrao kao u polufinalu Mastersa u Matuljima, danas bi on bio svjetski prvak, a ne njegov suigrač iz reprezentacije Boris Krčmar koji ga je pobijedio u finalu SP-a.

Ono što je Antunoviću pošlo za rukom u spomenutom polufinalu, a protivnik mu je bio također reprezentativac Ivica Vuletić iz Siska, zaista se rijetko viđa. Igrala se elitna disciplina 501 Double Out, a Antunović je prvi set završio u 4. krugu izlazom sa 164 (T20, T18, DB), što je treći najveći broj s kojega se u toj igri uopće može izaći. Posebno je težak jer se zadnjom strelicom treba pogoditi crveni centar (Double Bull) čija površina iznosi svega 1,3 cm2, a gađa se s udaljenosti od 2,37 metara.

I onda je, nakon što su se tek stišali uzvici oduševljenja i žamor u publici, drugi set završio u petom krugu još jednim atraktivnim izlazom, ovog puta sa 144 (T20, T20, D12). Da se pikado medijski prati kao nogomet, ova partija Antunovića bi zaslužila pažnju cijelog svijeta kakvu je za pet golova u devet minuta dobio Lewandowski.

'Ponekad se događaju takve partije kada pogađaš sve što zamisliš. Za razliku od većine ostalih igrača, ja preko ljeta nemam stanku već kontinuirano treniram i nastupam na turnirima u inozemstvu', otkrio je tajnu svoje dobre forme već na startu sezone Antunović.

U finalu je sa 2:1 nadigrao još jednog reprezentativca, Splićanina Vladimira Lešića. Bronca je pripala Vuletiću, a o tome kakva je bila konkurencija najbolje će reći podatak da je bez medalje ostao Zagrepčanin Boris Krčmar, aktualni i četverostruki svjetski prvak kojega je na četvrtom mjestu zadržao Lešić. Krčmar je zato slavio u preostale dvije discipline, Cricketu i parovima (s Ivicom Cavrićem) zahvaljujući čemu je odmah zasjeo na vrh ukupnog poretka Masters liste.

Kod dama su u elitnoj disciplini 501 MO potpuno dominirale djevojke iz Dioklecijanovog grada, od sedam prvoplasiranih čak je šest iz Splita. U finalu su se sudarile suigračice iz reprezentacije Jasna Šegvić i Olja Pavlović, a slavila je Šegvić, dok je bronca pripala Rini Radun. U Cricketu je zlato osvojila aktualna dvostruka prvakinja Hrvatske Vlatka Lešić pobjedom u finalu protiv Splićanke Josipe Krželj, dok je u parovima slavila zagrebačka kombinacija Marina Letica i Hana Jurjako.

SVI OSVAJAČI MEDALJA


SENIORKE 501 MO
1. Jasna Šegvić (Split)
2. Olja Pavlović (Split)
3. Rina Radun (Split)

SENIORKE CRICKET
1. Vlatka Lešić (Županja)
2. Josipa Krželj (Split)
3. Hana Jurjako (Zagreb)

SENIORKE PAROVI 501 MO
1. Marina Letica i Hana Jurjako (Zagreb)
2. Josipa Krželj i Martina Maglica (Split)
3. Đurđica Delić i Jasna Šegvić (Split)

SENIORI 1. KATEGORIJA 501 DO
1. Zdravko Antunović (Županja)
2. Vladimir Lešić (Split)
3. Ivica Vuletić (Sisak)

SENIORI 2. KATEGORIJA 501 MO

1. Matej Budiša (Zagreb)
2. Valentino Šivalec (Sv. Križ Začretje)
3. Petar Šurlina (Mali Lošinj)

SENIORI 3. KATEGORIJA 501 SO
1. Ivan Bužonja (Zadar)
2. Mišo Stanković (Kutina)
3. Martin Valečić (Zagreb)

SENIORI CRICKET
1. Boris Krčmar (Zagreb)
2. Anđelko Fofić (Zagreb)
3. Alan Ljubić (Zagreb)

SENIORI PAROVI 501 MO
1. Boris Krčmar (Zagreb) i Ivica Cavrić (Vel. Gorica)
2. Zdravko Antunović (Županja) i Tomislav Markić (Zadar)
3. Matej Budiša i Darijo Margeta (Zagreb)

JUNIORI U-18 501 SO
1. Martin Valečić (Zagreb)
2. Filip Ljubenko (Zagreb)
3. Ante Bilela (Split)