LIGA PRVAKA

Anfield 'eksplodirao' - u sudačkoj nadoknadi srušen PSG; Zvezda priredila senzaciju na Marakani

18.09.2018 u 23:11

Bionic
Reading

U najatraktivnijoj utakmici dana prvog kola Lige prvaka (skupina C) na Anfieldu je Liverpool svladao PSG 3:2

Dva kluba koja pretendiraju na europsku krunu pružila su zanimljiv dvoboj u kojem je domaćin bolje krenuo, imao dva gola viška, PSG se vratio, a na kraju je Liverpool slavio u ludoj završnici.

Na prvi pogodak čekalo se do 31. minute, a onda je Robertson je ubacio s lijeve strane, a Sturridge s pet metara glavom zabio za 1:0.

Pet minuta kasnije 'redsi' su povećali prednost. Bernat je srušio Wijnalduma, a Milner bio precizan s bijele točke. No na odgovor PSG-a nije dugo trebalo čekati.

Nakon jednog ubačaja, Cavani je promašio loptu, ali ona je došla do Meuniera koji je pogodio za 2:1. Ostaje dojam da se Cavani vraćao iz zaleđa pa je tako utjecao na igru pa je to sporna situacija.

U 58. minuti Salah je zatresao mrežu, ali je prethodno Sturridge napravio prekšaj na golmanu PSG-a pa je pogodak poništen.

Na izjednačenje se čekalo do 83. Salah je izgubio loptu, Neymar se sjurio prema golu, na kraju je lopta došla do Mbappea koji je iz blizine pogodio za 2:2.

I kada se činilo da će završiti remijem Anfield je eruptirao, jer je u drugoj minuti sudačke nadokande Firmino donio sva tri boda prošlosezonskom finalistu Lige prvaka – 3:2.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren još nije spreman i nije nastupio za Liverpool.

  • +7
Liverpool - PSG, 1. kolo Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

U drugom susretu skupine C u paklenoj atmosferi na Marakani Crvena zvezda i Napoli su odigrali 0:0 što je prava senzacija. Prvo ime utakmice bio je vratar domaćih Milan Borjan koji je skinuo par zicera gostima.

Napolitanci su imali prednost u pokušajima prema golu (20-6), zatim udarcima u okvir gola (8-3), posjedu lopte (64-36), ali je Zvezda nošena navijačima preživjela te u svojem povratku u elitno natjecanje nakon 26 godina osvojila bod.

Domaćine je u 18. minuti spasila i greda nakon sjajnog udarca Insignea. Odličnu priliku gosti su imali i u 68. minuti kada je Jose Callejon pucao iz blizine, no Rodić je njegov udarac zaustavio na gol crti, a sve ostalo je pohvatao Zvezdin golman.

Marko Rog nije nastupio za Napoli.