RAPSODIJA NA CAMP NOU

Čudesna večer Lionela Messija u uvjerljivom trijumfu Barce; Argentinac postavio nove lude rekorde

18.09.2018 u 21:13

Bionic
Reading

Barcelona je u prvom kolu Lige prvaka skupine B na Camp Nou demolirala PSV sa 4:0, a junak je bio Lionel Messi s hat-trickom

Barcelona želi u svoje vitrine vratiti 'trofej s velikim ušima' koji je zadnje tri sezone u vlasništvu Reala, a na europski put katalonski klub krenuo je na uvjerljiv način. PSV nije imao šanse na Camp Nou iako je u početnim minutama pružao otpor.

No protiv Lionela Mesija nema lijeka. Argentinski nogometaš, koji je igrao s kapetanskom trakom oko ruke, prvo je zabio iz slobodnjaka u 32., a suparničkog golmana probijao je još u 77. na asistenciju Rakitića te u 88. minuti.

Još jedan gol za domaćina zabio je Dembele u 75. Francuz se oslobodio dva igrača PSV-a i onda prekrasnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio.

Bila je to 27. utakmica u niz Barcelone bez poraza u Uefinom natjecanju na domaćem travnjaku, a Messi je srušio neke rekorde.

  • +3
Barcelona - PSV, 1. kolo Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

Ovo mu je bio osmi hat-trick u Ligi prvaka, nitko nema više u tome natjecanju, zatim je zabio svoj osmi pogodak u kalendarskoj godini izravno iz slobodnog udarca što je njegov osobni rekord, a postao je drugi igrač u povijesti iza Raula Gonzaleza koji je došao do gola u 14. sezoni Lige prvaka u nizu. Maestralno!

Dodajmo da je u 79. minuti Barca ostala s igračem manje nakon što je isključen Samuel Umtiti te da je Rakitić igrao do 85. minute.