'asistirao' je za pobjedu

Ancelotti opet objašnjavao zašto Luka Modrić ulazi s klupe: Znam da se ljuti, ali...

04.10.2023 u 06:37

Bionic
Reading

Real Madrid je u fantastičnoj utakmici slavio 3:2 u gostima kod Napolija, a nakon susreta je trener 'kraljeva' Carlo Ancelotti po tko zna koji put morao odgovarati na neugodna pitanja vezana uz kapetana 'vatrenih' Luku Modrića koji igra sve manje

Pamtit će se pobjeda Reala u paklenoj atmosferi stadiona 'Diego Armando Maradona'. Napoli se pred svojim navijačima pokazao u najboljem svjetlu, ali ni to nije bilo dovoljno da iznenadi 'kraljeve'.

Talijanski prvak je poveo već u 19. minuti utakmice golom Norvežanina Lea Ostgarda nakon pogreške Realovog golmana Kepe. Real je preokrenuo u prvom dijelu golovima Viniciusa i Bellinghama u 27. i 34. minuti. Zielinski je iz penala izjednačio u 54. minuti, a pobjedu je 'kraljevskom klubu' donio Federico Valverde bombom s više od 20 metara u 78. minuti.

A za taj mu je pobjednički gol 'asistirao' Luka Modrić koji je u igru ušao tek u 65. minuti utakmice.

Modrić je u začetku akcije izveo korner s desne strane, lopta se odbila do Valverdea koji je opalio i s više od 20 metara doslovno zakucao loptu u gol. Odbila se ta lopta od grede u leđa nesretnog golmana Napolija Mereta i ušla za potvrdu važne 3:2 pobjede Reala.

Nakon utakmice je trener Carlo Ancelotti po tko zna koji put morao odgovarati na neugodna pitanja vezana uz kapetana 'vatrenih' Luku Modrića koji igra sve manje. Posljednje dvije utakmice prosjedio je na klupi, a sad je dobio posljednjih pola sata.

Objektivno, Ancelotti je djelovao vrlo nervozno dok je odgovarao na posljednjih mu tjedana toliko puta postavljeno pitanje o Luki Modriću. Kao da je i njemu već 'pun kufer' te teme...

'Luka Modrić? Napravio je upravo ono što smo očekivali od njega', kazao je Ancelotti pa nastavio:

'Stavio je svoje iskustvo i poznavanje igre u službu momčadi i odigrao je 30 minuta na visokoj razini.'

  • +19
Napoli -Real Madrid, Liga prvaka, 3.10.2023. Izvor: EPA / Autor: CIRO FUSCO

Misli li Ancelotti da je Modrić nezadovoljan trenutnim statusom u momčadi?

'Rekao sam da je odigrao je na visokoj razini, a to znači da je dovoljno motiviran da može dati svoj doprinos. To je i učinio. A to je baš ono što trener traži od nekoga tko ne igra i možda je malo ljutit zbog toga. Ali neka ne gubi nadu da će pridonijeti svojoj momčadi na terenu. U tom je smislu Luka Modrić bio fantastičan', pohvalio je Ancelotti kapetana 'vatrenih'.

Trener Real Madrida baš je bio 'raspoložen' pa je 'bocnuo' i Valverdea koji je zabio pobjednički gol.

'Valverde je uputio nevjerojatan udarac, znam da ima jak šut i da može ugroziti sve golmane, ali nije mu baš to primarni zadatak u igri. Ne, nije bitno koliko će zabiti golova, ima druge zadatke u momčadi', kazao je Ancelotti koji je za kraj pohvalio Bellinghama:

'Ono što je iznenađujuće kod Bellinghama je da on ima 20 godina. Pokazuje izvanredne kvalitete, ali ima samo 20 godina. Pokazuje sav talenat koji ima, ono što još posebno iznenađuje je njegova osobnost', zaključio je Carlo Ancelotti.

Standings provided by Sofascore