SEKUNDU PREKASNO SRUŠILE KINU

Ana Zaninović i cure do svjetske taekwondo bronce

26.11.2012 u 12:05

Bionic
Reading

Hrvatska ženska taekwondo reprezentacija osvojila je treće mjesto i brončano odličje na svjetskom kupu održanom na dalekoj Arubi. Na putu do finala Hrvatsku su zaustavile izvrsne Kineskinje koje su na koncu došle do zlatne medalje

Sustav natjecanja i ždrijeb bili su ovog puta nemilosrdni prema Ani Zaninović, Martini Zubčić, Marini Sumić, Jeleni Ivančić i Antoniji Žeravici. Unatoč pobjedama protiv Kineskog Taipeija i Amerike te prvom mjestu u grupi, Hrvatice su morale u četvrtfinale protiv Koreje. Neizvjesnu borbu do posljednjeg trenutka naše su djevojke uspješno privele kraju sa samo bodom prednosti, no tada ih je ždrijeb namjerio na još jednu velesilu, ovog puta Kinu.

Hrvatska je u toj borbi hvatala zaostatak, a Ana Zaninović minus 7:9 uspjela pretvoriti u plus 11:9. U posljednjih petnaestak sekundi na tatami je ponovno ušla svjetska prvakinja i zaostatak 17:11 uspjela dovesti do 17:15, a potom u posljednjim trenucima i pogoditi protivnicu nogom u glavu, no na veliku žalost, sa zvukom sirene, tako da se udarac nije priznao.

Hrvatska brončanim odličjem može biti itekako zadovoljna jer je još jednom potvrdila da pripada samom svjetskom vrhu. Na ovom turniru naše su se djevojke borile protiv Kineskog Taipeija, Amerike, Francuske, Koreje i Kine, redom velesila koje u svojim redovima imaju svjetske i olimpijske osvajačice odličja.