čeka nas spektakl

Amerikanci ismijavali rukomet pa dobili izazov od bivšeg švedskog rukometaša kojeg Hrvati dobro znaju: 'Ako nam zabijete 10 golova...'

08.02.2020 u 13:17

Bionic
Reading

Nekadašnji švedski rukometaš, a danas izbornik američke rukometne reprezentacije Robert Hedin izazvao je Amerikance koji su ismijavali rukomet na utakmicu koja bi mogla biti pravi spektakl

Amerikanci su nedavno u jednoj svojoj emisiji ismijavali rukomet, a to je imalo jaki odjek u Europi. Bivši igrač američkog nogometa Jay Cutler se izrugivao i sprdao s rukometom, a njegova bahatost nije dobro prihvaćena.

'Čuo sam da se taj sport igra na Olimpijskim igrama. Mislim da bih bio dobar u njemu. Igra se s malom loptom koja se malo dodaje pa ubaci u gol, kao na malom nogometu, samo što se igra rukama', rekao je Cutler, a na njegovu glupost se nadovezao još manje upućeni voditelj:

'Tamo ima osam igrača, je li tako? Mislim da biste ti, LeBron James i Patrick Mahomes sami protiv bilo koje osmorice na Olimpijskim igrama osvojili zlato', bubnuo je voditelj.

Cutler je, pak, nastavio sa svojim biserima.

'Pogledatje taj rukomet. Sve ekipe na golove stavljaju neke stare tipove koji nasumično dižu ruke kada lopta ide prema golu i nekada ih pogodi, a nekada ne. Ja moram ući u našu reprezentaciju', rekao je Cutler.

Nakon toga počele su stizati brojne reakcije iz cijelog svijeta, a ljudi su uglavnom pljuvali po Cutleru i njegovim prijateljima u studiju koji veće gluposti nisu mogli provaliti. Sada se o svemu oglasio i nekadašnji švedski rukometaš koji je u finalu OI u Atlanti igrao s Hrvatskom i izgubio od Ćavara, Smajlagića, Saračevića i ekipe. Robert Hedin danas je izbornik američke rukometne reprezentacije.

'U lipnju će reprezentacija biti u New Yorku i pozivam Cutlera i voditelja Foxwortha da sastave momčad od raznih sportaša i dođu igrati protiv nas. Omogućit ćemo im jednog od najboljih rukometnih trenera da im pojasni pravila i trenira ih. Ako nam zabiju više od 10 golova pozivam cijeli tim u obiteljsku kuću moje supruge u Norveškoj, a ako izgube bili bismo oduševljeni da nas pozovu na nogometnu utakmicu', rekao je Hedin pa 'školovao' svoje suparnike:

'U rukometu se igra sedam na sedam i utakmica traje 60 minuta. Ako nisu u stanju toliko izdržati, igrat ćemo samo jedno poluvrijeme i u tom slučaju samo pet golova će vam biti dovoljno da ispunite izazov', zaključio je Hedin.