NAPETO U LEDENOJ

Amerikanac Jason Brown iskoristio pad vodećeg Rusa Koljade za trijumf na 51. Zlatnoj pirueti

07.12.2018 u 22:50

Bionic
Reading

Amerikanac Jason Brown odličnom je izvedbom slobodnog programa stigao do pobjede na 51. Zlatnoj pirueti osvojivši 263,42 boda

Vodeći nakon kratkog programa Rus Mihail Koljada nakon jednog pada morao se zadovoljiti srebrom (253,14). Rus Alexander Samarin zadržao je treće mjesto i nakon slobodnog programa (237,84).

'Jako poštujem Koljadu i volim se natjecati s njim. Bio sam strašno fokusiran na svoj nastup i na kraju si nisam mogao predočiti jesam li zaslužio bolje ocjene od njega. Prvi put sam u Zagrebu i zavolio sam ga čim sam stigao, predivan je. Prije nekoliko dana odradili smo trening ujutro nekih 30 minuta i otišli u obilazak. Čudesno je, šetali smo centrom Zagreba, hodali stepenicama kojih je toliko da sam imao osjećaj da sam u najvišem gradu na svijetu. Ljudi su jedni od najljubaznijih koje sam sreo', izjavio je Jason Brown.

Natjecanje su otvorili i plesni parovi a uoči sutrašnjeg slobodnog plesa u vodstvu su Kanađani Piper Gilles i Paul Poirier (79,80), a na drugom mjestu su Poljaci Natalia Kaliszek i Maksym Spodyriev (66,06).