kad 'topnici' tulumare

Nogometaši se fiksali opasnim plinom, padali u nesvijest, a na zabavu su potrošili malo bogatstvo

07.12.2018 u 14:21

Bionic
Reading

Veliki skandal trese engleski nogomet nakon što je The Sun objavio snimke razuzdanog tuluma Arsenalovih nogometaša. Litre alkohola još bi im nekako i oprostili, ali ne i udisanje dušikovOg oksida poznatijeg kao 'plin smijavac' koji je legalan, ali može biti opasan po život...

Na snimci zaštitnih kamera jednog londonskog noćnog kluba jasno se vidi društvo koje se zabavlja u separeu. Tu su Alexandre Lacazette, Mesut Özil, Pierre-Emerick Aubameyang, reprezentativac BiH Sead Kolašinac, Matteo Guendouzi, Henrikh Mkhitaryan i Shkodran Mustafi.

Dečki su dotičnu zabavu organizirali u kolovozu, prije početka nove sezone, ali njihovo ponašanje zgrozilo je čelnike kluba koji su najavili 'informativne' razgovore s njima, a moguće je da će pasti i neke kazne.

Litre alkohola još bi im nekako i oprostili, ali zvijezde Arsenala odlučile su se dodatno ušlagirati dušikovim oksidom, plinom koji je poznatiji kao 'smijavac' i u stvari nije ilegalan. No, ako se udiše u većim količinama može itekako biti opasan po život!

Özil, Aubameyang, Lacazette i Guendouzi snimljeni su kako udišu ovaj opasan plin, a na snimci se vidi i kako mladi veznjak 'topnika' Guendouzi u jednom trenutku gubi svijest, a i Özil izgleda poprilično nafiksan te je zamalo pao u nesvijest!

'Igrači su bez prestanka puhali balone i udisali plin. Nisu znali gdje su, a neki su izgubili i svijest. Bilo je divlje...', prepričao je za The Sun jedan od očevidaca i nastavio:

'Özil je u jednom trenutku izgubio svijet i skliznuo je sa stolice. Mladi igrač s frčkavom kosom (Guendouzi) ga je pratio i efekt je bio još gori. Udahnuo je plin i samo se prevrnuo na jednu stranu separea... Bilo je nevjerojatno vidjeti vrhunske sportaše i uzore da riskiraju konzumirajući tako opasne opijate. Da su sve vidjeli navijači i trener, bili bi prestravljeni. Još je opasnije to što su nakon toga ispijali ogromne količine alkohola. Nekoliko njih je klub napustilo s djevojkama u crnom Mercedesu oko 4 sata ujutro...'

Vidi se i to kako su Mkhitaryan i Mustafi odbili 'konzumirati' dušikov oksid koji je nominalno legalan. No, njegovo udisanje u većim količinama dovodi do gubitka koordinacije pokreta, nesvjestice, srčanog udara, pa čak i smrti. I dalje se svakodnevno koristi u dentalnoj medicini, kod odraslih i kod djece. Kada ga koristite u ograničenim i kontroliranim količinama osjećate euforiju, opuštenost, ali u nekim slučajevima može izazvati halucinacije i teške glavobolje.

Uglavnom, dečki su se sjajno zabavili. To pokazuje i račun koji su na kraju platili. Razuzdani tulum na koji su navodno pozvali i 70-tak djevojaka stajao ih je 25.000 funti što je oko 250.000 kuna! Da, nije ni čudo jer pio se skupocjeni Hennessy od 2.500 funti, šampanjac Dom Perignon, Ciroc Vodka od 2.000 funti...

Video pogledajte OVDJE.