FERRARI PRESPOR

Alonsova predaja: Ništa više se ne može učiniti!

19.11.2013 u 17:17

Bionic
Reading

Fernando Alonso ne vjeruje da Ferrari ima velike izglede završiti na drugom mjestu u poretku konstruktora na kraju sezone…

Španjolski 32-godišnji vozač ostvaruje sve slabije rezultate u drugom dijelu F1 godine, iako vozi prilično dobro i na svakoj se utrci istakne probojem prema naprijed i pokojim atraktivnim potezom. No, Ferrari nije konkurentan pa su pobjednička postolja sve dalje, a borba za drugim mjestom u poretku konstruktora, u kojoj zaostaje za Mercedesom 15 bodova, gotovo izgubljena.

'Ništa se više ne može učiniti. Borimo se da jedva prođemo u Q3 i osvojimo bodove u nedjelju. Možda je drugo mjesto ipak previsok cilj. Treba biti realan i reći da drugo mjesto ostaje samo san,' izjavio je Fernando Alonso uoči posljednje utrke u Brazilu te priznao da je zadovoljan svojim konačnim plasmanom u poretku vozača: odmah iza nedodirljivog Vettela.

'Ponosan sam, jer nemamo drugi najbrži bolid pa je završiti drugi velika nagrada za mene. No, radije bih deset puta završio deseti i jednom bio prvak, nego svaki put završio drugi.'

Alonso je ozlijedio leđa u Abu Dhabiju i trpio velike bolove nakon toga, no uspio se oporaviti za završnicu sezone.

'Moja priprema za Austin nije bila idealna. Tjedan dana sam proveo u krevetu s glavoboljama i vrtoglavicom. Sada se osjećam fizički umoran i osjećam stres kroz cijeli F1 vikend. No, bit ću u redu u Brazilu. Oporavljam se iz dana u dan i vjerujem da ću sljedeći vikend moći više uživati,' zaključio je čovjek koji je sredinom prošlog desetljeća prekinuo vladavinu Michaela Schumachera.