finale us opena

Alexander Zverev i Dominic Thiem u New Yorku love svoj prvi Grand Slam naslov

12.09.2020 u 09:58

Bionic
Reading

Nijemac Alexander Zverev i Austrijanac Dominic Thiem igrat će u nedjeljnom finalu US Opena nakon što su u polufinalu eliminirali Španjlca Pabla Carrena Bustu, odnosno Rusa Danila Medvedeva

Njih su dvojica zadnji put igrali jedan protiv drugog u polufinalu Australian Opena i tada je, nakon četiri sata, slavio Austrijanac, a sada se obojica bore za prvi Grand Slam naslov u karijeri.

I u nedjeljnom finalu Thiem će, ako ništa drugo, imati nešto više iskustva jer je do sada igrao dva puta finale Grand Slam turnira i to Roland Garrosa gdje ga je oba puta pobijedio Rafael Nadal (2018., 2019.).

Do svog četvrtog grand slam finala treći tenisač svijeta je stigao preko Medvedeva, petog na ATP ljestvici u meču koji je trajao gotovo tri sata. Na kraju je slavio 6-2, 7-6, 7-6.

U prvom setu Austrijanac je prošlogodišnjem finalistu US Opena dva puta uzeo servis za 6-2, a drugi i treći su odlučeni kroz tie break i u oba je bolji bio Thiem.

U ranije igranom meču Alexander Zverev je imao puno više problema sa 27. tenisačem svijeta, Španjolcem Pablom Carrenom kojeg je poslije gotovo tri i pol sata borbe svladao 3-6, 2-6, 6-3, 6-4, 6-3.

'Ne mogu biti sretaniji, ovo je prvi put da sam na ovom stupnju natjecanja preokrenuo meč nakon što sam gubio 0-2', kazao je poslije meča sedmi tenisač Alex Zverev svijeta koji u međusobnim ogledima protiv Thiema vodi 7-2.

'Znam da je sada ostala najviša prepreka za prijeći', zaključio je Zverev.

US Open, tenisači, polufinale:

  • Alexander Zverev (Njem/5) - Pablo Carreno Busta (Špa/20) 3-6, 2-6, 6-3, 6-4, 6-3 
  • Dominic Thiem (Aut/2) - Danil Medvedjev (Rus/3) 6-2, 7-6 (7), 7-6 (5).