kreirao igru las palmasa

Alen Halilović velikim se koracima vraća u pravu formu

24.02.2018 u 20:47

Bionic
Reading

Nakon tromjesečne stanke uvjetovane ozljedom a potom i operacijom gležnja, Alen Halilović početkom veljače vratio se u momčad

Las Palmas je u opasnoj zoni i po svemu sudeći do kraja prvenstva grčevito će se boriti za očuvanje prvoligaškog statusa.

Naravno, u takvim okolnostima ni treneru nije jednostavno jer u svakoj utakmici mora tražiti bod(ove), do kojih može doći golovima.

  • +5
Alen Halilović Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

A veliki mu je problem bio izostanak Halilovića, mladog hrvatskog veznjaka, koji je u listopadu morao na operaciju.

Ipak, uspješno se ovaj hrvatski kreativac oporavio te je od sredine siječnja na dispozciji treneru. Doduše, Paco Jemez nije ga odmah htio forsirati te mu je dozirao minutažu. Jer očito je svjestan da bi maksimalno forsiranje moglo donijeti neželjene posljedice.

Halilović je već u tim utakmicama pokazao koliko znači momčadi te je u okršaju proitv Malage zabio i jedini pogodak.

Odličnu partiju odigrao je i protiv Seville, kada je u završnici donio potrebnu živost i izborio penal, a ove je subote napokon zaigrao do prve minute.

Bio je to okršaj u predgrađu Madridu protiv Leganesa, u kojima je imao dvije odlične prigode, od kojih je jedna otiška tek koji centimetar kraj vratnice, nekoliko vrhunskih driblinga i proigravanja.

Na njegovu, ali žalost kluba s Kanara, okršaj je završio bez pogodaka te su kući ponijeli samo jedan bod.

Međutim, trener može biti barem malo mirniji jer Halilović se 'diže' i sigurno će biti od velike koristi do kraja sezone.