nesretni Alaphilippe

Aktualni svjetski prvak pri stravičnom padu zadobio teške ozljede; slomio je dva rebra i čeka ga dug oporavak

25.04.2022 u 14:28

Bionic
Reading

Aktualni svjetski prvak u cestovnom biciklizmu, Francuz Julian Alaphilippe (QuickStep-Alpha Vinyl) u stravičnom padu koji je doživio tijekom utrke Liege-Bastogne-Liege u nedjelju zadobio je teške ozljede koje će ga na više mjeseci odvojiti od utrka

Uz slomljeno rame, Alaphilippeu su slomljena i dva rebra koja su prouzrokovala pneumotoraks, pa je gotovo sigurno da ove sezone neće biti u stanju nastupiti na Tour de Franceu u srpnju, utrci na kojoj je 2019. godine oduševljavao svoje sunarodnjake državši vodstvo u ukupnom redosliejdu gotovo dva tjedna prije no što ga je izgubio dva dana prije završetka.

Alaphilippeu je ovime ugrožena i priprema za obanu naslova svjetskog prvaka, kojega je osvajao 2020. i 2021. godine iako će se SP u australskom Wollongongu održati tek u drugoj polovici rujna.

Pad u jarak pored ceste na dionici Liege-Bastogne-Liege, koji se dogodio pri velikoj brzini 60-ak kilometara prije cilja, samo je jedan od pehova za Alaphilippea tijekom ovoga proljeća iako ovaj pad nije bio njegova krivica. Fotografije s mjesta događaja sve govore...

No, početkom ožujka je pao tijekom utrke Strade Bianche zbog kojeg je morao pauzirati nekolko tjedana, dok je prije nekoliko dana pao i tijekom utrke Brabantijse Pijl, tada bez težih posljedica.