grčka liga

AEK s igračem više prokockao pobjedu, PAOK utrpao šest komada

21.12.2023 u 23:22

Bionic
Reading

Premda je bio veliki favorit, a ujedno je u posljednjih pola sata imao igrača više, AEK je odigrao samo 2:2 na gostovanju kod Panserraikosa, u ogledu 15. kola grčke nogometne Superlige

Golom Rote AEK je poveo u 16. minuti, ali je u 39. domaćin izjednačio golom Thymianisa. Na odmor je AEK ipak otišao uz prednost i to nakon što je u 45. minuti za 2:1 zabio Levi Garcia.

U 64. minuti domaći igrač Bergstroem je dobio crveni karton čime je AEK došao sasvim blizu pobjede.

Ali, unatoč igraču više i golu prednosti AEK nije izdržao do kraja, već je u 94. minuti Thymianis postigao svoj drugi gol na utakmici i postavio konačnih 2:2.

Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida odigrao je cijelu utakmicu za AEK koji se nalazi na trećem mjestu ljestvice te ima 32 boda. Isti broj bodova ima drugoplasirani PAOK, dok je na prvom mjestu Panathinaikos s 34 boda.

PAOK je imao lak zadatak na gostovanju u Ateni. Kifisia je predzadnja momčad na ljestvici, a PAOK je slavio čak 6:0. Dominik Kotarski nije imao previše posla na golu momčadi iz Soluna, mirno je mogao gledati kako njegovi suigrači pune gol nedoraslog protivnika.

Standings provided by Sofascore