SMIRUJE TENZIJE

AEK-ov trener još jednom komentirao smrt navijača, ali i priznao: Imam teške odluke...

18.08.2023 u 19:22

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana još je sve izgledalo vrlo kaotično. Iz AEK-a su tražili izbacivanje Dinama, a sve kao posljedica prošlotjednog sukoba navijača, u kojem je smrtno stradao je 29-godišnji Grk. Ni trener Almeyda uoči dolaska u Zagreb nije djelovao puno prijateljskije

Dinamo i AEK bore se za ulazak u play-off nogometne Lige prvaka. Zbog prošlotjednog kaosa na ulicama Atene, u kojima je bilo i žrtava, Uefa je utakmice prolongirala, tako da se uzvratni dvoboj ova dva suparnika igra tek ove subote. Okršaj je zakazan za 20.45 sati na OPAP Areni.

S obzirom na ishod prvog ogleda, odnosno AEK-ove pobjede 2:1, čini se da se i nervoza u redovima grčkog prvaka malo 'stišala'. Pa sada i trener Almeyda primiruje strasti.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Zagrebačka utakmica je davno završena i koncentrirani smo samo na uzvrat. To će biti nešto drugo. I dalje smo svjesni da se moramo suprostaviti ekipi koja je vrlo jaka, ali nastojat ćemo ponovno pobijediti', kazao je Argentinac, a njegove riječi prenose Sportske novosti.

AEK će imati jaku potporu navijača.

'Ljubav i podrška navijača će uvijek biti poželjni te nam davati inspiraciju i snagu da igramo što bolje'.

Koliko su njegovi igrači spremni za jak ritam utakmica?

'Vrlo smo spremni, visoka je borbenost među igračima, imam teške odluke koga izabrati jer svi su podjednako kvalitetni, ali s druge strane to mi daje samopouzdanje i vjeru da ćemo igrati dobro'.

Govorio je o preokretu u igri njegove momčadi u Zagrebu...

'U drugom poluvremenu zagrebačke utakmice igrali smo mnogo bolje, u stanci smo razgovarali o poboljšanjima koja trebamo napraviti, a o kojima smo i ranije pričali. Ova nam je utakmica pokazala da nije dopušten niti jedan trenutak opuštanje tijekom igre, onako kao što smo igrali pred kraj trebali bismo cijeli susret. Dinamo je i dalje vrlo respektabilan suparnik'.

Kakvu poruku može poslati navijačima AEK-a koji su željni osvete Dinamu nakon smrti Michalisa Katsourisa i kako doživljava sve što se oko toga događa?

'To je tema mnogo šira od nogometa, ono što mi možemo učiniti je da budemo što profesionalniji i da obavljamo svoje obveze. S time bi se trebale baviti neke specijalne službe koje nemaju mnogo veze s nogometom, u cijelom svijetu postoji takva vrsta nasilja. U svijetu postoje i ratovi, a mi smo sportaši uvijek za mir. Potpuno je neprihvatljivo da netko izgubi život zbog nogometa, ali danas u svijetu ljudi gube život zbog jednog para cipela'.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Sažetak utakmice Dinamo - AEK Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport