OBEĆAO ČEFERINU

Grčki premijer krenuo u obračun s huliganima; nakon ovoga možemo očekivati novi 'rat'?

16.08.2023 u 19:55

Bionic
Reading

Prošlog tjedna u Ateni je došlo do navijačkog sukoba između navijača atenskog AEK-a i zagrebačkog Dinama. Nažalost, u tom je okršaju život izgubio 29-godišnji Grk, a zbog čega je 100-tinjak Hrvata privedeno i poslano u zatvore diljem Grčke. Najnovije informacije koje dolaze s juga Europe govore da grčki premijer želi napraviti radikalan potez koji će naljutiti navijače.

Grčki premijer Kyriakos Mitsotakis najavio je da će sve ultras navijačke skupine deljem Grčke biti ugašene te zamijenjene samo jednim službenim udruženjem koje će djelovati pod direktnim nadzorom svakog kluba.

On je ovo potvrdio nakon sastnaka na kojem su sudjelovali predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin, ministri i vlasnici nogometnih klubova Olympiacosa, Panathinaikosa, AEK-a i PAOK-a, a sve nakon prošlotjednog ubojstva navijača AEK-a Michalisa Katsourisa koje je potreslo Grčku, ali i cijeli svijet.

Mitsotakis je rekao da policija preuzima kontrolu nad udruženjima navijača 'koji su nam stvarali problemei, dodajući da će te navijačke udruge biti trajno zatvorena ako bude potrebno.

Premijer je upozorio da će se klubove zbog divljanja navijača, kao posljednju mjeru, isključivati i iz europskih natjecanja. Međutim, izrazio je nadu da okolnosti neće dovesti do te odluke.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport