nije spreman

Aco Petrović traži novog izbornika košarkaške reprezentacije, a već je dobio prvu odbijenicu; tko je dovoljno 'lud' prihvatiti ovaj posao?

24.09.2022 u 13:45

Bionic
Reading

Hrvatska je košarka doslovno obezglavljena. Hrvatski košarkaški savez je ostao bez predsjednika nakon ostavke Stojka Vrankovića, još je ranije otišao i Dino Rađa, a nakon završetka Eurobasketa ostavku je dao i izbornik Damir Mulaomerović. U petak je Aco Petrović imenovan sportskim direktorom HKS-a te je odmah krenuo u potragu za novim izbornikom

Svima je odmah bilo jasno da Aco Petrović neće imati nimalo lagan posao. U proteklih par godina HKS je prebrzo (opravdano ili neopravdano) potrošio nekoliko nadarenih, ali i već dokazanih domaćih trenera na mjestu izbornika pa sad gotovo svi potencijalni kandidati zaziru od ovog posla.

Aco Petrović je kao novi sportski direktor HKS-a sigurno imao nekoliko jakih kandidata 'u rukavu', no pitanje je tko je od njih dovoljno 'lud' prihvatiti se ovog nezahvalnog posla? A izbornika mora pronaći pod hitno jer se uskoro nastavljaju pretkvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Za početak je jedan od glavnih kandidata, Jurica Golemac (45), javno odbio ponudu.

'Svakako je lijepo dobiti takav poziv, ali ja nisam tip trenera koji bi sjedio na dvije stolice. Ne bih mogao biti na sto posto ni ovdje ni tamo. Nisam još dovoljno iskusan za to', kazao je Golemac za RTV Sloveniju.

  • +11
Hrvatska - Finska, osmina finala EuroBasketa 2022. Izvor: EPA / Autor: FILIP SINGER

Iza Golemca je uspješna igračka karijera, a u trenerskim je vodama od 2013. godine kad je bio pomoćni trener Cibone u mandatu Slavena Rimca. Od 2020. godine Golemac uspješno vodi momčad Cedevita Olimpije.

S obzirom na cijelu situaciju nitko ne bi trebao biti iznenađen ako 'za prvu ruku' sam Aco Petrović ponovno sjedne na klupu reprezentacije, barem za prve utakmice pretkvalifikacija za EuroBasket.