FINAL FOUR EUROCUPA

Aco Petrović: Kada imamo dobru tricu obično pobjeđujemo

14.04.2011 u 19:32

Bionic
Reading

Poslije domaćina Benettona, Cedevita će u Trevisu na Final Fouru Eurokupa imati najjaču podršku. Glasnogovornik zagrebačkog kluba Igor Jagić čak je najavio da će i Talijani navijati za Cedevitu. Ne samo zbog toga što u takvim utakmicama neutralna publika uvijek navija za slabijeg

Poklonici Benettona podržat će Cedevitu i zbog trojice Hrvata u svojim redovima (trener Repeša, igrači Perić i Nicević) te zbog želje da njihov klub u nedjeljnom finalu ima lakšeg suparnika. A upravo je Cedevitin suparnik Uniks ocijenjen kao favorit natjecanja. I po proračunu i po igračima.

'Ako su nam izgledi 20 posto, mi to želimo pretvoriti u nešto puno više. Za takvo što trebamo rezultatski priključak do same završnice, ali i šut za tricu negdje između 37 i 40 posto. Svaki put kada bismo imali takav dalekometni šut, pobijedili bismo na nekom teškom gostovanju', ocijenio je Cedevitin trener Aleksandar Petrović.

Premda je momčad iz Kazanja vodeća u vrlo jakom ruskom prvenstvu, očekuje se da će Cedevita imati barem 10 puta jaču navijačku podršku.

'Iz Zagreba stiže 500 ljudi. Svatko tko je kupio aranžman stekao je pravo na besplatnu ulaznicu, majicu i šal s Cedevitinim obilježjima. Uz to, očekujemo pokoju stotinu navijača koji su kupili ulaznice putem internetske prodaje', prenio je Jagić.

U suparničkim redovima Aco je istaknuo promjenu načina igre, ali i ulogu Marka Popovića.

'Zbog četvrtfinala s Casertom oni su počeli igrati bez klasičnog centra, s Lampeom na petici, a Veremenkom na četvorci. Otkako se pak Popović oporavio od ozljede, njegova se igra promijenila u smislu da je više servis suigračima i da manje šutira. No, ako dođe do takve situacije, Pop će bez problema preuzeti odgovornost i opaliti tricu s devet metara'.

Osim igrački, Aco se Popa pribojava i kao izviđača.

'Budući da Pop ovdje ima puno svojih ljudi koji prate medije, neću govoriti koje ćemo to njihove tri slabe točke napadati.'

Proslavljeni hrvatski košarkaš Žan Tabak također će biti dio Final foura. On je već pet godina pomoćni trener Joanu Plazi, najprije u Realu, a sada u Sevilli.

'Plaza je zanimljiv čovjek. Prije no što je dobio trenerski posao od kojeg je mogao živjeti bio je zatvorski čuvar. Katkad bi mi znao reći da je psihologija naučena tamo primjenjiva i u vođenju momčadi. Osim toga, napisao je i dvije knjige koje nemaju veze s košarkom.'