DORA DIMIĆ RAKAR

Zvijezda sapunice 'Pogrešan čovjek': 'Život u Beogradu je zanimljiv, ali nedostaje mi Zagreb'

10.10.2018 u 06:57

Bionic
Reading

Doru Dimić Rakar trenutno gledamo u glavnoj ulozi u novoj sapunici 'Pogrešan čovjek', u kojoj igra buntovnu tinejdžericu. Novo lice domaće glumačke scene samo za tportal govori kako se snalazi na dugotrajnim i teškim snimanjima, što kažu njezina obitelj i dečko na život u Beogradu i zašto je odabrala glumu umjesto agronomije

Ovu 22-godišnju Zagrepčanku hrvatska javnost trenutno može pratiti u ulozi tinejdžerice Zoe u seriji 'Pogrešan čovjek' koja se prikazuje na Televiziji RTL. Iza Dore Dimić Rakar nisu mnoge glumačke uloge, ali sudeći prema ovom angažmanu, pred njom je blistava budućnost.

Mlada ste glumica i ovo vam je prvi veći angažman - kako ste se snašli na setu?

Ovo mi je prvi ovako velik i vremenski zahtjevan projekt te je trebalo proći malo vremena da se naviknem na svakodnevna snimanja, ali već sada mogu reći da ide sve bolje i bolje. Čovjek se samo treba naviknuti.

Što vam je bilo najteže?

Najteže mi je bilo priviknuti se na količinu scena koje se snimaju u jednom danu, odnosno na tempo kojim se radi, pogotovo jer sam tada još upoznavala svoj lik i paralelno je trebalo raditi na tome. Dugi tekstovi mi nisu bili problem, čak im se veselim jer mi daju prostora za rad.

Kada ste shvatili da se želite baviti glumom?

Gluma je u mojem životu još od osnovne škole i bavim se njome otkad znam za sebe. Kad sam odlučila da mi gluma bude posao? Ne znam jer to nikad nije bila izričita odluka, nego je lagano gluma odlučila umjesto mene.

  • +9
Dora Dimić Rakar Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

U seriji igrate buntovnu 16-godišnjakinju Zoe. Kako ste se uklopili u lik? Jeste li i u privatnom životu roditeljima zadavali muke u pubertetu?

Pa, tinejdžerske godine su ipak buntovne za većinu ljudi. Kad biste moju obitelj pitali kakva sam bila u tim godinama, mislim da bi se svi uhvatili za glavu i rekli - ne pitaj. Zoe je malo buntovna, ali u stvarnom životu Dora je u tim godinama bila više kao Ven, koji je veći buntovnik.

Govore da ste dobri duh glumačke postave. Čime to uveseljavate glumačke kolege i s kime se na setu najbolje slažete?

Zašto me zovu dobrim duhom glumačke postave, to ćete morati pitati ostatak ekipe. Vjerojatno to kažu zbog toga što sam vesela osoba, a još k tome volim raditi s ljudima na ovom projektu jer su svi stvarno divni i veseli me svaki novi dan na setu.

Dok snimate u Beogradu, što vam najviše nedostaje iz Zagreba?

Iako je Beograd vrlo živopisan grad koji nudi puno zanimljivih sadržaja, ipak moram priznati da mi malo nedostaje Zagreb, a najviše mi nedostaje moja obitelj te prijatelji i moja dva psa.

U jednom razgovoru spomenuli ste da ste u privatnom životu sretno zaljubljeni. Kako vaš partner reagira na vaše ljubavne scene u seriji?

Ljubavni život trenutno bih rado zadržala samo za sebe.

Što smatrate najvećom prednosti, a što nedostatkom glumačke profesije?

Za mene je najveća prednost ove profesije to što se upozna jako puno ljudi, puno se putuje i svaki dan nam je drugačiji, iako u nekim trenutcima mislim da isto to spada u nedostatke. Glumačka profesija je daleko od glamura kakvim se čini, barem na našim prostorima.

Dugo ste se dvoumili između glume i agronomije. Čak ste neko vrijeme i studirali na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Što je presudilo da ste na koncu odabrali glumu?

Kada je došlo vrijeme da upišem fakultet, odlučila sam se za Agronomski fakultet jer me to oduvijek zanimalo s obzirom na to da jako volim biljke i prirodu. No, s druge strane, oduvijek volim i glumu te sam se u osnovnoj i srednjoj školi počela time baviti i eto gdje me je to danas dovelo – na set 'Pogrešnog čovjeka', gdje surađujem s velikim hrvatskim i regionalnim glumačkim imenima.

Planirate li se vratiti studiju ili ste to ostavili iza sebe?

Trenutno pauziram studij, jer već sam na drugoj godini agronomije shvatila da gluma uzima previše maha i otišla sam za poslom, za svojom prvom ljubavi. Možda se vratim na agronomiju, voljela bih to, ali voljela bih jednog dana i upisati Akademiju. Moram još malo o svemu razmisliti, sve u svoje vrijeme...