NJEZINA VELIKA LJUBAV

Zrinka Cvitešić između predstava u Londonu skoknula u Hrvatsku, a povod je i više nego zanimljiv

07.11.2019 u 21:02

Bionic
Reading

Iako je trenutno i više nego zaposlena predstavom u londonskom kazalištu Bridge Theatre, u kojoj glumi Zoë Wanamaker, Zrinka Cvitešić doputovala je u Hrvatsku kako bi se posvetila svojoj velikoj ljubavi

Kako je sezona branja maslina i proizvodnje maslinova ulja u tijeku, glumica Zrinka Cvitešić pojavila se u Hrvatskoj. Nije joj bilo teško na neko vrijeme pauzirati predstavu 'Two Ladies' u londonskom kazalištu Bridge u kojoj glumi Zoë Wanamaker. A sve kako bi ponovno ostvarila prošlogodišnji uspjeh, kada je osvojila zlatnu medalju za sortno ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Naime, Zrinka već neko vrijeme proizvodi maslinovo ulje, te posjeduje brački maslinik koji broji 150 stabala maslina. U maslinarstvo se zaljubila zbog majke, djede i bake.

‘Odrastala sam na traktoru i vani, u prirodi, sve dok nije došao rat. I to je nešto čemu se imam potrebu sve više vraćati. A masline naprosto volim, maslina je moje najdraže drvo. I obožavam raditi rukama, za razliku od glume, jer odmah imate opipljiv rezultat', izjavila je Zrinka nedavno za tportal.

U novu sezonu branja maslina i obrađivanja istih, Zrinka je došla spremna i puna elana. A kako je provela proteklih nekoliko dana, nakon što je odradila jedan televizijski angažman u Zagrebu, lijepa glumica pokazala je na društvenim mrežama.

‘Vremena je bilo malo ove godine, imalo se samo 3 dana, a imalo se i malo ljudi i prognozu “kiša će, samo što nije”. Ali duša se napunila i maslina je obrana.... Jer neke se stvari u životu ne propuštaju, no matter what!’, poručila je Cvitešić uz niz fotografija.

Na jednoj od njih Zrinka u sportskoj odjeći pomno prati nastanak maslinova ulja u tvornici, nakon što je obrala svoja stabla uz pomoć tek nekoliko radnika, prijatelja i obitelji.

Glumica je i prije međunarodnog skupa maslinara Mediterana u Splitu osvajala priznanja za ulje na ovdašnjim natjecanjima. Prije tri godine se na ‘Oblica festu’ okitila brončanom medaljom, a godinu kasnije na istoj manifestaciji održanoj u Postirama na Braču i srebrnom.

Preostaje vidjeti hoće li i ove godine biti tako uspješna.