RTL-ova zvijezda

Zoran Šprajc: 'Često se u gluho doba noći probudim s nekom suludom idejom za emisiju ili s idejom kakvu ćemo zafrkanciju izvesti u studiju'

18.01.2023 u 23:00

Bionic
Reading

U svibnju prošle godine popularni urednik i voditelj završio je veliku eru 'RTL Direkta' te je pokrenuo novu emisiju 'Stanje nacije'. Riječ je o političkoj satiri, žanru koji mu odlično pristaje zbog njegova načina obrađivanja tema. I za taj format smiješe mu se medijske nagrade koje je poprilično nanizao tijekom svoje uspješne karijere

Govoreći o 'Stanju nacije', Zoran Šprajc kaže da se pokazalo da je publika na kraju tjedna željna čuti 'jedan malo opušteniji pregled najvažnijih događaja'. Rade to, opisao je, 'ponekad kritično, ponekad satirično, a ponekad samo zabavno'. Istodobno nastoje svaki zanimljiv događaj izvrnuti iz 'gaća', pogledati drugu stranu, donijeti neku informaciju koja će baciti novo svjetlo.

Misli da se 'publiku često nepravedno podcjenjuje i da joj se podilazi jeftinim i banalnim frazama, dok oni nastoje biti što iskreniji i što izravniji čak i kada to nije popularno'. Na pitanje kako izgleda jedan radni dan voditelja i urednika emisije 'Stanje nacije' i je li posao stresan ili se, kada traju snimanja, ne pita za sat, Šprajc je rekao da nema radnog dana te da se radi i kad se spava.

'Često se u gluho doba noći probudim s nekom suludom idejom za emisiju, sa šlagvortima za pojedinu temu ili s idejom kakvu ćemo zafrkanciju izvesti u studiju', izjavio je za RTL.hr.

  • +3
Zoran Šprajc Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Ispričao je koliko dugo traju pripreme za teme i osvrte koje se prikazuju u emisiji, ali i koji dio posla je najteži, a koji najzabavniji. Otkrio je da prvo 'nabacivanje tema i ideja imaju u ponedjeljak, u utorak definiraju što je i kako izvodljivo, u srijedu i četvrtak se piše, riše, briše i snima, a u petak montira'. Ekipa koja snima skečeve, kazao je, zabavlja se na snimanju, 'ekipa koja montira zabavlja se u montaži, a njemu je najzabavnije kad se sve završi'.