VOLI ORASPOLOŽITI LJUDE

Zoran Šprajc: 'Nedostaje mi anonimnost, i to sve više, ali volim osjećaj da činim dobru stvar'

27.09.2022 u 09:14

Bionic
Reading

Nakon uspješnih godina provedenih u 'RTL Direktu', prošloga svibnja omiljeni voditelj predstavio je novi format - 'Stanje nacije'. Gledatelji ga sad mogu pratiti petkom u emisiji u kojoj još više komentira aktualne teme. Mnogi ga vole upravo zbog njegovog specifičnog, autentičnog stila vođenja, a sad je priznao da inspiraciju za to dobiva 'iz vlastite glave, u kojoj se nalazi ringišpil kojekakvih ludosti'

U svibnju ove godine voditeljsku palicu 'RTL Direkt' je prepustio Mojmiri Pastorčić, no savjete joj nije dao jer ih ne voli dijeliti osim ako ga za njih ne pitaju. Mojmira je s njim, kaže, svakodnevno radila nekoliko godina i vjerojatno su oboje na poslu proveli više vremena zajedno nego sa svojim obiteljima pa su u tom razdoblju sve savjete međusobno već razmijenili. 'Direkt' je, priznaje, na neki način 'njegovo čedo' pa je uz njega i emotivno vezan.

Sve što kaže nastoji dvaput promisliti, a 'komentare pegla po četiri-pet puta dnevno pa se stvarno ne može sjetiti prigode kad je zažalio jer je u nečemu pretjerao. Ali sigurno je, kaže, bilo prigoda kad je požalio što nije bio oštriji.

  • +4
Zoran Šprajc Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

'Nedostaje mi anonimnost, i to sve više, ali volim osjećaj da činim dobru stvar, da mogu pokazati drugu stranu medalje, da mogu donijeti informaciju više, da mogu oraspoložiti ljude. Ipak, možda je najslađe kad mogu razotkriti budale i prevarante i moronima javno reći da su moroni', izjavio je za Slobodnu Dalmaciju.