BELLA HADID

Znanstvenici potvrdili: Slavna manekenka ima najljepše lice na svijetu

15.10.2019 u 15:16

Bionic
Reading

Supermodel i manekenka Bella Hadid proglašena je najljepšom ženom svijeta sa savršeno proporcionalnim licem, prema rezultatima skupine znanstvenika koji analiziraju i najmanje detalje

Takozvani zlatni rez, zlatna sredina te božanski ili zlatni omjer svojom je ljepotom ostvarila 23-godišnja manekenka Bella Hadid. Ona je naime prema rezultatima precizno mjerenih proporcija određenih dijelova tijela te značajki na licu zadovoljila stroge kriterije.

Postigla je visokih 94,35 posto u svim mjerenjima te se našla na prvom mjestu ove laskave liste. Fizičko savršenstvo izmjereno je na temelju oblika obrva, duljine nosa, punine usnica, pozicije brade, jagodica i oblika glave.

Svojim se izgledom Bella približila standardima koje su nametnuli još stari Grci u ovoj kategoriji.

Odmah na ljestvici iza uspješne manekenke našla se pjevačica Beyonce, a na treće mjesto smjestila se Amber Heard. Četvrto mjesto zauzela je glazbenica Ariana Grande.

'Bella je bila jasna pobjednica kada su izmjereni svi parametri. Njezino lice izračunom je pokazalo savršen rezultat. Najviši postotak, od čak 99,7 posto, postigla je njezina brada, što znači da je od savršenog oblika dijeli tek sitnih tri posto', objasnili su za Daily Mail.

'Njezina simetrija lica najbliža je savršenstvu. Bella je nova generacija supermodela i moguće je da će dominirati scenom u narednim desetljećima. Njezina najveća slabost je na području obrva', rekao je dr. De Silva, jedan od znanstvenika koji je radio na ovom projektu.