OMILJENO KOMIČARSKO LICE

Željko Pervan: 'Postoje samo tri poziva - svećenik, liječnik i komičar, ostalo su poslovi'

07.04.2018 u 20:02

Bionic
Reading

Najpoznatiji hrvatski komičar, scenarist i stand up majstor pripremio je novu stand-up komediju 'Na hladnom betonu' koju trenutno promovira po Hrvatskoj i regiji. Željko Pervan otkrio je o kakvoj je predstavi riječ, pričao o talentu za komediju, tremi

'Ne radim na predstavi. Skupljam misli u posebne vrećice na obrazima, čekam neke zaokružene cjeline. Ne možete raditi na nečem takvom jer što ste onda, stand-up radnik, zanatlija, kao do dugo u noć smišljate psine?! To dolazi. Kao naplavine, more izbaci, čuješ, vidiš pa od toga materijala izađe proizvod. Kako? Ne znam. Da postoji neki put ili način koji je naučiv i prenosiv na druge, postojali bi tečajevi. Dobiješ diplomu, svršeni duhovitist. Jedini savjet starijih koji ti ne ubija osobnost, ne sjediti na hladnom betonu!', izjavio je Željko Pervan za Slobodnu Dalmaciju.

Tremu nemam, ali, kaže da ima poštovanje prema publici. Na sceni je od osamdesetih godina prošlog stoljeća pa je ispričao koliko se stand-up mijenjao od tada. 'Nema načina da se promijeni. Postoji, kao i uvijek, dobar ili loš. To ga određuje, ne postoji moderni, novi i onaj nešto stariji. Izvjesni Tit, 350 g BC piše pjesmu o neuzvraćenoj ljubavi, dočim pjesnik iz Splita upravo piše pjesmu o neuzvraćenoj ljubavi s popratnim patnjama. Uvijek o istom, ali drugim riječima, molim', kaže Željko Pervan.

Na pitanje kad je zapravo shvato da ima talent za komediju izjavio je: 'Sačuvaj nas Bože onih koji sami shvate da nešto vrijede. Drugi odlučuju jedino kada si pozvan. Postoje tri poziva - svećenički, liječnički i komičarski. Ostalo su poslovi'.

  • +3
Željko Pervan Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL