U NOVOM INTERVJUU

Zdenka Kovačiček iskreno progovorila o roditeljima: 'Nikada me nisu podržavali'

07.03.2021 u 14:45

Bionic
Reading

Nakon pauze od snimanja studijskih albuma u trajanju od punih 17 godina, legendarna pjevačica Zdenka Kovačiček ovih je dana objavila najnoviji pod nazivom 'Konstatacija jedne mačke', a navedenim povodom, između ostalog, osvrnula se na svoj dugogodišnji staž na glazbenoj sceni, veliki uspjeh pjesme 'Frka' i svoj život u ulozi kćeri jedinice

Prva dama jazz- rocka u svom novom intervjuu za Večernji list priznala je kako nije očekivala veliki uspjeh svoje pjesme 'Frka'. Spomenuta pjesma svjetlo dana ugledala je prije 40 godina, a zahvaljujući grupi Nipplepeople postala je jedan od najvećih domaćih hitova.

S navršenih 13 godina Zdenka Kovačićek ušla je u svijet šoubiznisa, a na pitanje kako su njezini roditelji to doživjeli, priznala je kako ju, nažalost, nikada nisu podržavali.

  • +2
Zdenka Kovačiček u Šibeniku Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Oni su bili srednja klasa i očekivali su od svoje kćeri da završi fakultet, da se uda i ima djecu. Međutim, doživjeli su sve obrnuto od onog što su očekivali od svoje jedinice. U mom je životu uvijek bila borba da zadovoljim roditelje, ali i da zadovoljim svoju znatiželju za avanturama. Glazba mi je uvijek bila na prvom mjestu, a na neki način bila mi je zabranjena. Žao mi je što ih nisam usrećila odmah, nego tek sedamdesetih kada sam se potpuno vratila u Zagreb. Tako sam ih na neki način smirila, no nisam ipak završila fakultet. Upisala sam vanjsku trgovinu i željela sam čak upisati Akademiju dramskih umjetnosti, ali ni to nisam stigla jer sam bila prepuštena kaosu, rijeci koja me nosila. Bila sam preslaba da se tome oduprem', priznaje Kovačiček.

Osim po brojnim hitovima, poznata zagrebačka umjetnica poznata je i po svojoj energiji koja ju ne napušta ni na pragu osamdesete.

Na pitanje gdje ju nalazi, pjevačica iskreno izjavljuje kako je njezina energija nepresušna te da se stvara sa svakim novim projektom.

'Sigurna sam da ćemo napraviti još tri albuma. I to me jako veseli i daje mi snagu, iako koji put samu sebe moram zakočiti. U ovim godinama čovjek mora paziti na svoje zdravlje. Bila sam bolesna, ali sad je zdravlje pod kontrolom', otkriva pjevačica priznavši kako je, poput brojnih, užasno teško proživjela prošlu godinu.

'Godinu dana čuvala sam se na trosjedu u dnevnom boravku jer sam se bojala spavati u spavaćoj sobi na galeriji koja se strašno tresla. Sanjala sam potres, osjetim svaki ovaj mali i znam kad je trojka, a kad četvorka. Sad sam se nekako oslobodila tog straha, iako imam PTSP od potresa', priznaje.