KOD DANIELE

Zdenka Kovačiček: Najveću tremu imala sam kad sam pjevala Gorbačovu

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 28.02.2020 23:34
  • Objavljeno 28.02.2020 u 23:35
Daniela, Dean i Zdenka

Daniela, Dean i Zdenka

Izvor: Promo fotografije / Autor: Renato Branđolica/HRT

U novom izdanju emisije 5.com s Danielom gostovali su naša pjevačka diva Zdenka Kovačiček i glasoviti 'lovac' iz HRT-ove Potjere te ekspert za kvizove Dean Kotiga

Odmah na početku emisije, Zdenka Kovačiček kazala je kako je strašno uzbuđena jer će u subotu ponovno nastupiti na Dori, ovogodišnjem izboru hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije. Najavila je da je pjesma koju će izvesti upravo idealna za njezin senzibilitet i stil te da nosi divnu poruku čitavom svijetu.

I ovoga puta, nakon dvadeset godina, pjesma s kojom nastupam ponovno je fantastična. Zove se Love, Love, Love' i poručuje - ljubav, ljubav i samo ljubav. Potom se Daniela dotakla Deanovog pjevačkog talenta, koji u kvizu Potjera natjecatelje često zna ometati svojim glazbenim izvedbama.

'Moram ih nekako smesti. Svi koristimo svoja skrivena oružja. Iako, priznajem, završio sam osnovnu glazbenu školu pa si u tom smislu dajem za pravo da malo i zapjevam. Da se pohvalim, u glazbenoj školi završio sam harmoniku', pravdao se Dean. No, tu iznenađenjima nije bio kraj, jer je Daniela otkrila pravu ekskluzivu - identitet jednog od osam natjecatelja showa Zvijezde pjevaju koji počinje na HTV-u krajem ožujka. U njemu će nastupiti upravo 'lovac' Kotiga.

Zdenka Kovačiček se prisjetila svojih umjetničkih početaka te kazala kako se već kao petogodišnjakinja odlučila baviti glumom i glazbom. U trinaestoj je glazba prevladala te joj je posvetila cijeli život. S trinaest godina svoju vokalnu karijeru započela je u duetu Hani zajedno s Nadom Žitnik. Bile su u to vrijeme prave teen zvijezde, nastupale na televiziji i postigle veliku popularnost. Nakon što se duet Hani razišao, Zdenka je krajem 60-ih sa svojim sastavom pjevala po brojnim europskim zemljama. Priznala je da je tada otkrila svoju veliku glazbenu ljubav - jazz, soul i blues. 

Od Deana smo doznali i da puno voli putovati, da ga fasciniraju nepoznate zemlje, a otkrio je i na što posebno polaže pažnju. 'Kad me pitaju gdje bih volio putovati, ja kažem da bih volio obići sve. Svaka zemlja ima svoje običaje, kulturu i svugdje se mogu vidjeti zanimljive stvari. A i hrana je posebna priča. To je ono što uvijek moram probati', rekao je Dean.

Zdenka je tijekom dugogodišnje karijere 'žarila i palila' po bivšem SSSR-u, a pjevala je i posljednjem predsjedniku te države. 'Da, pjevala sam Mihailu Gorbačovu. On je 2006. godine slavio 75. rođendan u Primoštenu. Pjevala sam mu najpoznatije ruske balade i moram priznati da sam imala veliku tremu. Možda i najveću, priznala je. Uz mnogo zabave, emisija je obilovala i dobrom glazbom. Tako nas je Zdenka s 'dečkima s Prisavlja', počastila i dvjema vrhunskim izvedbama - pjesmama 'Frka' i 'Kad zatvoriš oči'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!