ide u rotterdam

Završila je Dora: Hrvatsku će na Eurosongu predstavljati Damir Kedžo s pjesmom 'Divlji vjetre'

29.02.2020 u 20:54

Bionic
Reading

Završio je izravni prijenos ovogodišnje Dore, natjecanja na kojem se bira glazbenik koji će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, a to je ove godine Damir Kedžo s pjesmom 'Divlji vjetre'.

Pobjednik ovogodišnje Dore je Damir Kedžo s pjesmom 'Divlji vjetre'. On će biti hrvatski predstavnik na Eurosongu u Rotterdamu. 'Mama, pobijedio sam na Dori' kazao je ushićeno. Damir Kedžo i Mia Negovetić imali su kisti broj bodova, ali je na kraju zahvaljujući glasovima publike, Kedžo izborio odlazak u Nizozemsku.

Doru, koja se održava u dvorani 'Marino Cvetković' u Opatiji, vode Mirko Fodor, Doris Pinčić Rogoznica, Zlata Muck i Duško Ćurlić, a sa svojim glazbenim točkama predstavilo se 16 glazbenika.

Novinari, kompozitori i izvođači koji su se okupili u Opatiji su imali internu kladionicu, na kojo je vodio Damir Kedžo, za petama su mu bile Mia Negovetić i Indira, a dobro su kotirali i Alen Vitasović, te Zdenka Kovačiček.

Na portalu Eurosong.hr prema anketi je na prvom mjestu bila Aklea Neon s 31 posto glasova. Drugoplasirana je bila Mia Negovetić (24 posto glasova), treća Indira s 14 posto, te četvrti Damir Kedžo s 12 posto glasova.

Izvor: Društvene mreže

Ako je suditi po dosadašnjim nastupima, ove je godine etno aktualan.

Prva od natjecatelja se predstavila istarska kantautorica i akademska glumica Elis Lovrić, koja je izvela pjesmu 'Jušto'. Uz nju su bila četiri plesača, a pjevala je na specifičnom čakavskom narječju.

Izvor: Društvene mreže

Na lokalnu se tradiciju oslonio i Alen Vitasović, koji je pjesmu 'Da se ne zatare' otpjevao u duetu s Božidarkom Matijom Čerinom.

Posebno je oduševila diva Zdenka Kovačiček koja je, kako je i najavila, pjesmu 'Love, Love, Love' otpjevala u stilu Janis Joplin.

Efektna je bila i njena haljina upadljive boje ciklame. Zdenka je ostavila sjajan dojam.

  • +85
Dora 2020, izbor za pjesmu Eurovizije Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Sedamnaestogodišnji Edi Abazi prvi je koji je zapjevao na engleskom. Njegova je pjesma naslovljena 'Coming Home'.

Izvor: Društvene mreže

O Edijevom se talentu ovih dana puno pisalo, tim više zbog njegove fascinantne životne priče – ovaj je tinejdžer od svoje 11. godine štićenik Doma u Dugavama.

Svojom nježnom baladom 'Više od riječi' predstavio se Bojan Jambrošić, glazbenik široj javnosti poznat po pobjedi u prvoj sezoni showa 'Hrvatska traži zvijezdu'.

Izvor: Društvene mreže

Nikola Marjanović, bio je pjevač grupe Sane i on se predstavio pjesmom 'Let’s Forgive'.

Aklea Neon je na pozornicu kao glazbenike postavila kelj i bor. Dio pjesme 'Zovi ju mama' otpjevala je na engleskom.

Izvor: Društvene mreže

Đana Smajo je najmlađa sudionica Dore, ima samo 16 godina, i izvela je pjesmu 'One'. 

Izvor: Društvene mreže

Đana je već sudjelovala u RTL-ovim 'Zvjezdicama'.

Društveno angažirani su bli i Lorenzo, Dino Purić i Reper iz Sobe, koji su zapjevali o Hrvatima u Irskoj.

'Vrati se iz Irske, ceste su im skliske / Vrati se iz irske kamate su niske' pjevali su momci, koji su u tekst također ubacili izraze na engleskom.

Izvor: Društvene mreže

Marin Jurić Čivro, poznat po nastupu u The Voiceu, pjevao je svoju 'Naivnu'. Inače, on je ovu godinu počeo suradnjom s Ninom Kraljić, koja je bila predstavnica Hrvatske na Euroviziji.

Lorena Bućan prošle je godine bila na drugom mjestu na Dori, odmah iza pobjednika Roka.

Ovoga se puta predstavila pjesmom 'Drowinig'.

  • +70
Dolazak uzvanika i izvođača na Doru Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Jure Brkljača je četvrti natjecatelj koji je sudjelovao na HRT-ovom The Voiceu pa došao na Doru. Pjesmu 'Hajde nazovi me' je otpjevao i odsvirao na akustičnoj gitari.

Indira Levak nastupila je u neonskom korzetu s plesačima u jednako upadljivim outfitima. Pjevala je energičnu pjesmu 'You Will Never Break My Heart', u kojoj je kombinirala hrvatske i engleske stihove.

Nakon Indire Levak, nastupio je njezin bivši bend Colonia, kojem je posljednjih nekoliko godina pjevačica Ivana Lovrić, a predstavili su se pjesmom 'Zidina'. Ivana se odlučila na odvažnu crno-crnu modnu kombinaciju.

Mlada Riječanka Mia Negovetić pjevala je 'When It Comes To You', koju je za nju napisao švedski tim kojeg čine Denniz Jamm, Linnea Deb (You, Heroes, Monsters) i Anderz Wrethow (Always, Fuego, Too Late For Love), a i sama Mia se također potpisuje kao koautorica.

Ovi su glazbeni stručnjaci kontakirali 17-godišnju Miju nakon što su vidjeli njezin YouTube kanal. Mia je nastupila u ležernom i mladenačkom izdanju, a pokazala je sjajne pjevačke sposobnosti.

Posljednji je nastupio Damir Kedžo je otpjevao svoju tužaljku o bojama jeseni 'Divlji vjetre', a uz njega je pjevalo pet moćnih ženskih pretećih vokala.

Slijedilo je glasanje publike za favorite, koje je trajalo samo 10 minuta.