potvrdila palača

Zbog zdravstvenog stanja kraljica Camilla morala je otkazati sve obveze

13.02.2023 u 20:16

Bionic
Reading

Kraljica Camilla po drugi put je pozitivna na koronavirus te je uslijed svog zdravstvenog stanja otkazala sve skorašnje kraljevske aktivnosti

Kraljica supruga Camilla ponovno je pozitivna na koronavirus, gotovo godinu dana nakon što je prvi put oboljela od COVID-19. Buckinghamska palača tu vijest objavila je u svom priopćenju. 'Nakon što je razvila simptome prehlade, njezino veličanstvo supruga kraljica pozitivna je na virus Covid. Sa žaljenjem je stoga otkazala sve svoje javne angažmane za ovaj tjedan i upućuje iskrene isprike onima koji su trebali doći na njih,' navedeno je u priopćenju.

Prošle veljače Clarence House objavio je da je 75-godišnja kraljica Camilla pozitivna na COVID. Camilla je bila pozitivna četiri dana nakon što je njezin suprug, koji je tada bio poznat kao princ Charles, ušao u samoizolaciju nakon pozitivne dijagnoze na koronavirus.

U kratkoj izjavi objavljenoj 14. veljače 2022., glasnogovornik Clarence Housea tada je rekao: 'Njezino Kraljevsko Visočanstvo Vojvotkinja od Cornwalla pozitivna je na COVID-19 i nalazi se u samoizolaciji. Nastavljamo slijediti vladine smjernice.' Palača je tada dodala da je Camilla tri puta cijepljena protiv koronavirusa.

Otprilike mjesec dana kasnije, u ožujku 2022., tadašnja vojvotkinja od Cornwalla razgovarala je o svojim dugotrajnim simptomima tijekom sastanka u Clarence Houseu. 'Prošlo je tri tjedna i još uvijek se nije smirilo,’ rekla je Camilla tada te dodala: 'Vjerojatno bi mi glas mogao odjednom nestati, pa bih mogla početi kašljati kašljucati.'

  • +2
kralj charles Izvor: Profimedia / Autor: Andrew Milligan / AFP / Profimedia

Kraljica Camilla trebala je posjetiti baletnu školu Elmhurst u Birminghamu povodom njezine 100. obljetnice i svratiti u knjižnicu Southwater One u Telfoldu kako bi odala priznanje njihovom doprinosu zajednic, no, kako je navedeno, sve te aktivnosti su do daljnjega otkazane.