mogu doći ako žele

Unatoč svemu, kralj pruža ruku pomirenja: Princ Harry i Meghan Markle bit će pozvani na povijesnu krunidbu kralja Charlesa

17.12.2022 u 08:26

Bionic
Reading

Kralj Charles pružio je maslinovu grančicu Harryju i Meghan te je obećao da će biti pozvani na njegovu krunidbu, unatoč posljedicama koje je izazvao njihov bombastični dokumentarac na Netflixu

Iako službene pozivnice za povijesni događaj koji će se odigrati sljedeće godine još nisu objavljene, izvori za bliski britanskoj kraljevskoj obitelji za Daily Mail otkrivaju kako je kralj Charles ljubazno rekao svom sinu i snahi da će biti dobrodošli na njegovu krunidbu.

Smatra se da se njegovo stajalište nije promijenilo, unatoč najnovijim napadima i optužbama usmjerenim na članove kraljevske obitelji koje je par iznio u sklopu višemilijunskog posla s dokumentarca koji je snimio za Netflix. Nakon objavljivanja nove Netflixove serije koja je žestoko kritizirala kraljevsku obitelj u režiji Sussexa pojačali su se pritisci i zahtijevanja da se Harryju i Meghan oduzmu titulu, ali dvor unatoč tome želi, kako je navedeno, 'zadržati dostojanstvo šutnje i izbjeći stalnu bitku u tome tko će dobiti zadnju riječ'.

Kraljevska biografkinja Sally Bedell Smith rekla je da je Harry 'nenamjerno svom ocu dao priliku' da njemu i supruzi oduzme titule. 'Titule Sussexima bi mogle biti oduzete. Pitanje je kako to najbolje učiniti', rekla je za Times, dodajući da kralj 'svakako ima pravo to učiniti'.

  • +3
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Gregory Pace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zaposleni članovi kraljevske obitelji navodno žele nastaviti svoje javne angažmane unatoč javnim kritikama i ne žele komentirati svađu, rekli su izvori za Telegraph. Charles i Camilla planiraju održati najveći kraljevski božićni događaj u pet godina, a Sussexovi vjerojatno neće biti prisutni. Dok će Camillina djeca i kraljevski članovi od princa Andrewa do Mikea Tindalla biti prisutni - Harry i Meghan će biti s druge strane Atlantika, prenosi Sun. Kraljevski članovi takozvane 'lojalne obitelji' pozvani su da provedu Božić u Sandringhamu s kraljem.

Krunidba će se održati u Westminsterskoj opatiji 6. svibnja 2023. godine, a vodit će je nadbiskup Canterburyja. Planovi oko organizacije brzo napreduuu, a kralj i kraljica nedavno su posjetili Westminstersku opatiju oko dogovora detalja događaja. Kralj Charles III bit će okrunjen zajedno s kraljicom suprugom, a detalji o uključenosti ostalih starijih članova kraljevske obitelji kao i izboru kruna za kralja i kraljicu tek će biti objavljeni.