oglasio se državni tužitelj

Zbog kobnog priznanja u memoarima, princ Harry mogao bi biti protjeran iz SAD-a

21.03.2023 u 22:54

Bionic
Reading

Princ Harry u memoarima je priznao uzimanje raznih droga, što bi mogao biti dovoljan razlog da se njegov zahtjev za američkom vizom ne odobri

Memoari princa Harryja razotkrili su brojne tajne kraljevske obitelji koje su nanijele štetu Palači, no čini se kako bi na kraju njihova najveća žrtva mogao biti - sam Harry!

Naime, prema pisanju portala Page Six, vojvoda od Sussexa mogao bi ostati bez prava stanovanja u Americi jer je priznao upotrebu droge u prošlosti.

'Priznanje korištenja droga obično je razlog za neprihvaćanje zahtjeva za vizu. To znači da bi prinčeva viza trebala biti odbijena ili ukinuta jer je priznao korištenje kokaina, gljiva i ostalih droga' rekao je Naema Rahmani, američki savezni tužitelj te dodao:

'Zakon ne prepoznaje nečiji status princa ili činjenicu da su droge korištene u rekreativne svrhe.'

  • +8
Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: BetterUp / Ferrari / Profimedia

U svojim memoarima 'Spare' princ Harry priznao je ovisnost o alkoholu u mlađoj dobi te korištenje kokaina, raznih psihodelika i marihuane.

Dapače, u mnogobrojnim intervjuima koje je davao početkom ove godine kada su njegovi memoari pušteni u prodaju, u više je navrata naglašavao kako ga je upravo upotreba opojnih sredstava spašavala od osjećanja preplavljujuće boli zbog gubitka majke Diane.

Američki mediji tvrde kako, ipak, nije pretjerano izgledno da bi princ bio protjeran zbog ovog priznanja jer je za tako nešto potrebno počiniti ozbiljnije kazneno djelo.

Princu Harryju zasigurno će ovakvi dodatni problemi posebno teško pasti u aktualnim stresnim trenucima donošenja odluke hoće li prisustvovati krunidbi kralja Charlesa III. ili će zajedno s Meghan Markle propustiti ceremoniju i ostati u SAD-u.